Smučanja na Kaninu tudi letos ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak
Smučanja na Kaninu tudi letos ne bo. Foto: MMC RTV SLO/Mariša Bizjak

Tokratna prodaja premoženja je razdeljena na dva dela. Na prvi dražbi bodo na prodaj nepremičnine in oprema ATC-ja Kanin, celotna lastnina družbe pa bo na prodaj za 1,14 milijona evrov.

Če jim ne bo uspelo prodati lastnine v celoti, se bo dražba nadaljevala s prodajo po delih, in sicer nepremičnin v Bovcu in Žarščah, katerih izklicna cena je 145.000 evrov, in nepremičnin na Kaninu, ki jih želijo prodati za 800.000 evrov.

Na drugi dražbi bo na prodaj premoženje ATC-ja Kanin v Čezsoči. Izklicna cena za tamkajšnje tri nepremičnine in manjšo vlečnico z nekaj opreme je 97.281 evrov.

"Verjamem v to, da bo smučišče na Kaninu začelo ponovno delovati, da se bo našla sprejemljiva rešitev. Čakamo na dražbo in z morebitnimi kupci bomo takoj navezali stik, jim stali ob strani in jim pomagali, kolikor bomo le lahko," je povedal župan Bovca Valter Mlekuž.

Na vprašanja, kakšna usoda čaka smučišče na Kaninu, kaj in koliko bodo obnovili ter kaj zgradili na novo, bodo na bovški občini lahko odgovorili po dražbi, ko bo znano tudi, ali bodo lastnino nekdanjega ATC-ja prodali ali pa bo cena za zainteresirane kupce še vedno previsoka.

Smučanja na Kaninu sicer letošnjo zimo ne bo. Če bo dovolj interesa, pa nameravajo voziti turne smučarje na Kanin s helikopterjem, kar so zaradi obilice snega uspešno izvedli že letos spomladi. Sicer pa bodo gostom bovških turističnih kapacitet ponudili smučanje na italijanski strani Kanina, na smučišču Sella Nevea, do kamor bo omogočen avtobusni prevoz.