Stavba Telekoma Slovenije v Ljubljani. Foto: RTV Slovenija
Stavba Telekoma Slovenije v Ljubljani. Foto: RTV Slovenija

Vse kaže, da bo v sredo glasov na seji nadzornega sveta dovolj, da se z vrha Telekoma poslovijo Tomaž Seljak kot predsednik uprave družbe, Vida Žurga, ki je trenutno na porodniškem dopustu, in Matjaž Beričič, ki pokriva tehniko. Edini od zdajšnje postave, ki bo po naših informacijah ostal, je Tomaž Jontes, ki je pristojen za prodajo.

In kdo se bo zavihtel na vrh? Neuradno bo predsednik nove uprave Telekoma Cvetko Sršen, ki vodi celjsko izpostavo Pošte Slovenije in je blizu SDS-u. Za finančno področje se omenjata dva: Marko Tišma, zdaj neizvršni direktor na slabi banki iz vrst SMC-ja, in Marko Pogačnik, poslanec SDS-a. Tehniko naj bi prevzel Mitja Štular, zaposlen na Telekomu in prav tako blizu SDS-u. Kot rečeno, od uprave naj bi ostal le Jontes iz vrst NSi-ja.

Taka naj bi bila nova uprava. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Taka naj bi bila nova uprava. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Po informacijah TV Slovenija so danes (torek) potekala še zadnja usklajevanja. Cilj je namreč, da pride do sporazumnega odhoda zdajšnje uprave, in ne iz krivdnih razlogov. Krivdne razloge oziroma razrešitev iz razlogov nesposobnosti je namreč na sodišču precej težko dokazovati. Napačne odločitve pa lahko nadzornike drago stanejo, saj za svoje odločitve odgovarjajo z lastnim premoženjem.

Telekom sicer čakajo precejšnji izzivi. Predvidoma ta mesec bo stekla dražba za frekvenčne pasove za vzpostavitev tehnologije 5G, znižanje 300-milijonskega dolga pa bo Telekom skušal rešiti s prodajo kosovske družbe Ipko in slovenske družbe TS media, kamor spada spletni portal Siol. Telekom bremenijo tudi milijonske tožbe, ki jih vlagajo konkurenti.

Zamenjava uprave Telekoma?