Po Štormanovem mnenju je prodaja hotela družbi Administrator škodljiva, saj je vsa hotelska oprema pisana na davčno upravo, novi lastnik pa je dobil samo hotelski objekt. Foto: MMC RTV SLO
Po Štormanovem mnenju je prodaja hotela družbi Administrator škodljiva, saj je vsa hotelska oprema pisana na davčno upravo, novi lastnik pa je dobil samo hotelski objekt. Foto: MMC RTV SLO
Je zaseg Štormanovega hotela zakonit?
Varnostniki zapečatili hotel Štorman

Gostje in zaposleni so morali zapustiti prostore hotela, ki so jih nato zapečatili, hotel pa bo ostal zaprt, dokler ne bo natančno pregledano njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje.

Pravni zastopnik KBM lizinga Franci Matoz je pojasnil, da so lizingojemalca Zvoneta Antona Štormana neštetokrat opozorili, naj poravnava svoje obveznosti, pozneje pa tudi, naj se izseli, oz. prepusti hotel v skladu s pogodbo, ki so mu jo odpovedali že februarja lani, zaradi neplačevanja obveznosti v vrednosti okoli 2,9 milijona evrov.

Štorman pa ni upošteval pozivov za izselitev, temveč je v hotelu, ki se je pred njegovo vselitvijo imenoval Celeia, še naprej opravljal hotelsko in gostinsko dejavnost, je dejal Matoz.

Ker ima Štorman že 245 dni blokirane vse transakcijske račune, so se pri KBM lizingu odločili za ukrepanje - odločili so se, da bodo objekt prevzeli na začetku januarja, ko je gostinski in hotelski utrip v Celju na najnižji točki v letu.

A KBM lizing po besedah Mihe Juharta s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ne more kar sam vzeti zakona v svoje roke in zaseči nepremičnine. Več v videonovici iz Odmevov.


Novi lastnik: družba Administrator

Hotel so predali novemu lastniku, družbi Administrator, ki pa ga je do nadaljnjega zaprla. Sporočili pa so, da Štorman svojim zaposlenim že za več mesecev ni izplačal plač, še dlje pa zanje ni poravnal niti prispevkov na plače. Po njihovih navedbah je Štorman tudi na seznamu davčnih dolžnikov, in sicer v razredu tistih posameznikov, ki davčni službi dolgujejo več kot milijon in manj kot 10 milijonov evrov.

Ne glede na to pa so vse njegove gostilne in hotel Štorman v Celju ves čas poslovale nemoteno, so še dodali pri Administratorju.

Štorman: "Nekomu se je zelo mudilo s prodajo"
Podjetnik Štorman pa je v izjavi za medije zanikal, da bi njegove obveznosti do KBM lizinga znašale 2,9 milijona evrov. Po njegovih navedbah je hotel za 1,5 milijona evrov kupilo podjetje Administrator, za katerim naj bi stal celjski podjetnik Aleksander Jančar, ki je predsednik uprave družbe Eurotas, ta pa med drugim vodi in upravlja celjski hotel Evropa.

Znani podjetnik, ki je gostinec že 47 let, je pojasnil, da je bil s KBM lizingom do marca dogovorjen o znižanem načinu odplačevanja obrokov. Hotel, ki ga je uradni cenilec ocenil na 4,3 milijona evrov, je Štorman skušal prodati sam oziroma s pomočjo javne agencije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit), vendar se je po njegovih besedah "nekomu zelo mudilo s prodajo".

Po Štormanovi oceni je prodaja hotela Administratorju škodljiva, saj je vsa hotelska oprema pisana na davčno upravo, novi lastnik pa je dobil samo hotelski objekt.

Je zaseg Štormanovega hotela zakonit?
Varnostniki zapečatili hotel Štorman