Predsednik OZS-ja je dobil podporo poslancev. Foto: NN
Predsednik OZS-ja je dobil podporo poslancev. Foto: NN

Na skupščini Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je od 82 navzočih poslancev glasove oddalo 81 poslancev. Alojza Kovšco je po štiriurni razpravi na tajnem glasovanju podprlo 43 poslancev, 38 jih je bilo proti, medtem ko je Janez Kaker prejel 36 glasov podpore, 45 poslancev pa je glasovalo za njegovo razrešitev. Skupščina OZS-ja sicer šteje 94 poslancev.

Kovšca se je zahvalil za izkazano zaupnico, vendar bo o vodenju zbornice še razmislil, saj se je po izglasovani nezaupnici Kakru znašel v "velikem moralnem precepu". Zaupnica mu ob nezaupnici svojim kolegom "ne pomeni veliko". Odločitev, ali je pripravljen voditi zbornico še naprej, bo sporočil "v kratkem", je še dodal.

Skupščino o glasovanju o zaupnici vodstvu je zahtevala skupina poslancev, prvopodpisani je nekdanji predsednik zbornice Štefan Pavlinjek, med njimi pa sta tudi nekdanji podpredsednik upravnega odbora Ivan Jani Ulaga in nekdanji predsednik upravnega odbora Štefan Grosar, ki je z mesta poslanca pozneje odstopil.

OZS bo tako do 30. aprila zbiral kandidature za novega predsednika upravnega odbora, skupščina pa bo o njem odločala 14. maja.