Sindikat in vodstvo železnic sta dosegla dogovor o reševanju stavkovnih zahtev. Foto:
Sindikat in vodstvo železnic sta dosegla dogovor o reševanju stavkovnih zahtev. Foto:
Železničarska pogajanja

Sindikat je od začasnega vodstva železnic zaradi preobremenjenosti delavcev in preveč nadurnega dela zahteval 236 novih delovnih mest, a so se s pogajalsko stranjo Holdinga Slovenskih Železnic dogovorili samo za nekatere prerazporeditve. Delavci so se zadovoljili s ponujeno rešitvijo, zato so preklicali za petek napovedano dveurno opozorilno stavko.

V sporočilu za javnost sta strani zapisali, da bo treba takoj pristopiti k iskanju novih kadrovskih rešitev. Ugotovili sta, da Slovenskim železnicam vedno primanjkuje izvršilnih delavcev, med razlogi pa so predvsem težave z zdravstvenimi skupinami zaposlenih, slabo stanje javne železniške infrastrukture in specifika dela.

Pogajalski skupini sta soglašali, da je treba organizacijske in vodstvene funkcije usmeriti v krepitev skupnega dela ter da obseg zaposlovanja letos ostaja na nivoju, ki ga je določilo poslovodstvo.

Nekdanji generalni direktorji SŽ-ja menijo, da je delavcev že zdaj odločno preveč. Vodenje družbe bo 1. aprila prevzel Peter Puhan.

Železničarska pogajanja