Turk prisega na inovativnost. Se je zato odločil, da javnost o odstopu obvesti prek bloga? Foto: RTV SLO
Turk prisega na inovativnost. Se je zato odločil, da javnost o odstopu obvesti prek bloga? Foto: RTV SLO
Telekom Slovenije
Telekom je z Mobitelom zmagal na razpisu za drugega operaterja na Kosovu. Foto: RTV SLO

To je storil na seji nadzornega sveta v Prištini. Zapisal je, da je s tem želel simbolno pokazati, kako pomemben je za Telekom kosovski trg. "Pravzaprav ni pomemben samo za Telekom, ampak za slovensko gospodarstvo v celoti," je še zapisal.

Nadzorniki so odstop Turka sprejeli, na njegovo mesto pa je bil imenovan Damijan Koletnik. Turk bo ostal član nadzornega sveta do skupščine delničarjev družbe.

Turk je kot kandidat za ministra brez listnice, zadolženega za usklajevanje in spremljanje strategije razvoja Slovenije, obljubil, da bo zapustil svoj položaj v nadzornem svetu Telekoma, če bo potrjen za ministra.

Porast dobička glede na lani
Nadzorni svet Telekoma je na seji obravnaval tudi lanskoletne poslovne rezultate in bil mnenja, da ti potrjujejo uspešnost matične družbe in odvisnih družb v skupini. Skupina Telekom je lani ustvarila za devet odstotkov več prihodkov kot leto prej, čisti konsolidirani dobiček pa se je zvišal za štiri odstotke na 103,4 milijona evrov.

V Gibraltarju se še dogovarjajo
O nakupu polovičnega deleža Gibtelcoma, nacionalnega operaterja Gibraltarja, so povedali, da pogovori še potekajo in da dokončnega dogovora še ni prišlo. Časnik Finance pa poroča, da naj bi Telekom za polovočni delež odštel 35 milijonov evrov, ter da naj bi bil slovesni podpis pogodbe konec aprila.

Veliki načrti na Kosovu
Iz Telekoma so tudi sporočili, da bodo za gradnjo GSM-omrežja na Kosovu porabili 120 milijonov evrov, za licenčnine pa so odšteli 75 milijonov evrov. Prve naročnike naj bi v omrežje priključili še letos. Načrtujejo, da bodo v petih letih na trgu pridobili 50-odstotni tržni delež.

Ana Jurišič