Nagrajenci letošnjega Dnevnikovega izbora za najboljšo gazelo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Nagrajenci letošnjega Dnevnikovega izbora za najboljšo gazelo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dobitniki letošnjih gazel: Vlado Karoly (GMT), Andrej Orožen (Dewesoft) in Marko Lotrič (Lotrič d.o.o.). Foto: MMC RTV SLO/T. O.

e Dnevnik podelil v SNG-ju Opera in balet.

"Dobri smo toliko, kolikor je dobra naša ekipa, ki ji čestitam, uspešni pa toliko, kolikor imamo izrazito jasno začrtane cilje za prihodnost, ki nam jih kot vizionar kreira dr. Jure Knez. Jasno ve, kaj bo svet v prihodnosti z vidika merilne tehnike potreboval, in res smo veseli, da lahko nadaljujemo po tej poti. Vesel sem tudi, da od leta 2009 do 2012 nismo razočarali, da smo pokazali nek napredek, tako da so vsi dvomi o gazelah utišani. Jaz bom zdaj končal, če bi bil Jure tukaj, pa bi verjetno dodal: 'No, zdaj smo pa šele začeli'," je ob prevzemu nagrade povedal direktor podjetja Andrej Orožen.
Izdelki, prijazni do uporabnikov
Njegov poslovni partner Jure Knez se prireditve ni udeležil, ker je trenutno poslovno v ZDA. V obrazložitvi nagrade so dr. Kneza primerjali z vizionarjem Stevom Jobsom, ki je podjetje Apple popeljal do kultnega statusa. Dewesoft izdeluje programsko opremo in merilne instrumente, ki jih poleg Nase uporabljajo slovita podjetja, kot so Ferrari, Bosch in Boeing ter ekipe v formuli ena in večina evropskih proizvajalcev avtomobilov. "Merilni instrument je toliko dober, kolikor je enostavno upravljati z njim," je svojo filozofijo, biti prijazen do uporabnikov, poudaril direktor Orožen.

Vsi regijski zmagovalci in MMC-jevi intervjuji:
Primorsko-notranjska gazela: Bia Separations
Dolenjsko-posavska gazela: Evrosad
Gazela osrednje Slovenije: Nektar Natura
Dravsko-pomurska gazela: GMT
Gorenjska gazela: Lotrič
Savinjsko-zasavska gazela: Dewesoft


Srebrni kipec v roke GMT-ju, bronasti pa Lotriču
Kipec srebrne gazele je šel v last podjetja GMT iz Murske Sobote, za bronasto gazelo pa je bilo izbrano podjetje Lotrič iz Selc. Finalisti so bili še Bia Separations, Evrosad in Nektar Natura. Prejemnikom priznanj je čestital tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav, ki je v nagovoru obljubil, da se bo v vlogi ministra tudi v prihodnje potrudil, da jim bo pri podjetništvu tudi operativno pomagal. "Pa naj gre za preproste stvari, kot je pomoč na poti do različnih dovoljenj ali pa takrat, ko bo treba odpreti kakšna vrata v svet," je povedal.