Klepet
Vid Valič
Vid Valič bo stal na odru Eme. Foto: MMC RTV SLO
Vid Valič
Valič je prepričan, da nam bo kar nekaj pesmi z letošnje Eme ostalo v ušesih. Foto: Jernej Kokol

Najzgodnejši spomin Vida Valiča na Evrovizijo? Darja Švajger v črni obleki.

Ema bo na sporedu 17. in 24. februarja
13. februar 2018 ob 20:54,
zadnji poseg: 15. februar 2018 ob 14:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Bojim se, da je Darja Švajger s komadom Tisoč let napovedala, koliko časa bomo Slovenci morali tekmovati, da bomo dejansko zmagali na Evroviziji," se je pošalil voditelj Eme Vid Valič.

Izbor za slovenskega predstavnika 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki ga bo maja gostila Portugalska, je tik pred vrati. Ema bo razdeljena na dva dela: predizbor bo na sporedu že to soboto, finale pa teden dni pozneje, in sicer 24. februarja. Pred prvim dogodkom smo na MMC-ju na spletnem klepetu gostili Valiča, ki je dejal, da vseh letošnjih tekmovalnih pesmi še ni slišal. "Med tistimi, ki sem jih, se mi nekatere zdijo super, druge pa zelo slabo izbrane. Ampak sej veste, vsaka ušesa imajo svojo malarja."

Valič je obljubil, da se med oddajo ne bo preoblačil, o svojih favoritih pa ni želel govoriti: "Saj bi povedal, ampak pred tekmovanjem ne smem preferirati izvajalcev, da ne bi izpadlo, kot da kakšnega promoviram. Moram pa priznati, da pogrešam Majo Keuc." Dodal je, da ima pri scenariju popolnoma proste roke, a vseeno mora paziti, da je to oddaja, ki mora biti "prijazna družini".

Katerega voditelja Eme iz prejšnjih let si je najbolj zapomnil? "Predvsem mislim, da jih je bilo nekajkrat preveč skupaj. En voditelj ali voditeljski par se mi zdi bolj smiselno, tudi lažje je delati in pisati scenarij. Poles, Mario, Ula in Slakonja so pa itak zakon, kenede," je dodal v svojem slogu. Dodal je, da si sam ne pomaga veliko s "plonklistki". "Če si šalo sam napisal, ne potrebuješ veliko učenja na pamet," pravi. Za njegov videz ob poskrbela stilistka Vesna Mirtelj, "obleko pa so najbrž naredili Kitajci".

Valičev najzgodnejši spomin na Evrovizijo je Darja Švajger s pesmijo Prisluhni mi. "Res je bila seksi v tisti črni obleki," je dodal.

Lani Evrovizije v Kijevu ni spremljal, ker je imel tisti večer predstavo. "Ampak iz glave bi rekel, da mi je bila najljubša pesem lani na Evroviziji slovenska. Kljub temu, da jo je odpel Omar Naber," se je pošalil.

Zapisal je še, da nikoli ne bi vodil resničnostnih šovov ali pogrebov.

Osmerica se bo uvrstila v finale
Predizbor Eme bo v soboto začela Anabel (Pozitiva), sledili pa ji bodo Tanja Ribič (Ljudje), KiNG FOO (Žive sanje), INA SHAI (V nebo), Indigo (Vesna), ManuElla (Glas), MILA (Svoboda), Orter (Kraljica), Lara Kadis (Zdaj sem tu), BQL (Ptica), Proper (Ukraden cvet), Nika Zorjan (Uspavanka - Lullaby), Marina Martensson (Blizu), Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj), Gregor Ravnik (Zdaj je čas) in Lea Sirk (Hvala, ne!).

Le osem najboljših, štirje po izboru žirije in štirje po izboru gledalcev in poslušalcev, pa bo nastopilo tudi v finalnem večeru.

Celoten klepet z Vidom Valičem lahko preberete spodaj.T. H., A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
sssitrap
# 13.02.2018 ob 23:39
resno vprašanje - a je ta model (al pa kerkol drug slovenski stand up komik) dejansko smešen komu, ki ima IQ nad lediščem?
Janezski
# 13.02.2018 ob 21:19
Vid, kakšni so občutki?
vrtojb5
# 13.02.2018 ob 23:03
Ne hvala, težko pricakujem od njega uporabne odgovore.
Bivši uporabnik
# 14.02.2018 ob 08:34
Vid, kaj boš naredil, če postaneš mis Slovenije? Aja, isto sranje drugo pakovanje od prireditve.
Janezski
# 13.02.2018 ob 21:18
Vid, a morda veš, kolikšen bo letošnji strošek EME, v kompletu?
Janx
# 14.02.2018 ob 09:39
Vid kako komentiraš monopol Infoneta- beri Raay, beri Nika Zorjan, BQl, Tanja Ribič...
tedi77
# 14.02.2018 ob 07:20
A naslednje leto sem že jaz na vrsti? Ali je še kdo vmes?
Janezski
# 13.02.2018 ob 21:16
Priprave na domači glasbeni spektakel so že v polnem teku, med napornimi vajami pa si bo Vid Valič vseeno vzel čas za skok v MMC-jevo klepetalnico, kjer ga boste naši uporabniki lahko vprašali tisto, kar vas o letošnji Emi zanima.

Kako je sprejel izziv vodenja? Bo na odru poudarjal glamur ali humor? Kaj meni o letošnjih izvajalcih?


Usmerjena vprašanja?
Severna Koreja?
dory
# 15.02.2018 ob 16:10
Vid nikoli ne razočara. Konstanten v nesmešnih forah.
Janezski
# 13.02.2018 ob 21:24
Priprave na domači glasbeni spektakel so že v polnem teku, med napornimi vajami pa si bo Vid Valič vseeno vzel čas za skok v MMC-jevo klepetalnico, kjer ga boste naši uporabniki lahko vprašali tisto, kar vas o letošnji Emi zanima.

Je skrivnost, koliko nas bo stalo vodenje EME? Zakaj?
Vprašanje ste postavili, kaj nas zanima o letošnji Emi.
Bono
# 15.02.2018 ob 15:35
Valič, nekak nisi smešen, no.
Bivši uporabnik
# 15.02.2018 ob 12:09
"Standup je produkt sodobnega časa, ko je treba preprostega človeka čim hitreje in na čim cenejši način spravit v smeh, da pozabi na real life"

Ne vem no, eni smo žal rastli ob Seinfeldu, Richard Pryorju in ostalimi kalibri stand upa in ostajamo hladni ob slovenskem stand upu. En angl. pregovor pravi "ignorance is bliss".
drevo1
# 13.02.2018 ob 23:56
Vid, ali bomo na letošnji Emi končno le izvedeli, kaj je bilo prej, kokoš ali jajce?
Yeager
# 14.02.2018 ob 07:24
Vid, kako se počutiš?
generusus
# 15.02.2018 ob 11:45
sssitrap

"resno vprašanje - a je ta model (al pa kerkol drug slovenski stand up komik) dejansko smešen komu, ki ima IQ nad lediščem?"

Lediščem vode ali še kakšne druge tekočine z nižjim lediščem? :-)

Standup je produkt sodobnega časa, ko je treba preprostega človeka čim hitreje in na čim cenejši način spravit v smeh, da pozabi na real life, in da je jutri spet v delovnem ritmu. Standup je podoben hitri hrani - zelo hitro se je naveličaš. Podobno funkcijo imajo tudi razni derivati big brotherjev.
tim sein
# 15.02.2018 ob 10:29
Tako ja.. dejmo pokazat kako smo žleht! Ker tega še ne vemo...
josh k.
# 14.02.2018 ob 09:56
Ok, saj tudi meni ni ravno simpatičen, ampak s temi komentarji pokažete samo vaše stanje duha...
linus.si
# 14.02.2018 ob 07:35
@sssitrap
Komaj cakam, da se ti upogumis in zavzames oder, ter da vidimo kaj je pravi StandUp. Slovenija te potrebuje in mi smo s tabo!
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo