Angela Lansbury je kljub svojim 88 letom še vedno zelo dejavna. Foto: EPA
Angela Lansbury je kljub svojim 88 letom še vedno zelo dejavna. Foto: EPA

Zdaj 88-letna igralka je kot madame Arcati nastopila že na Broadwayu in bila leta 2009 zanjo nagrajena s tonyjem. Predstava pod režijsko taktirko Michaela Blakemora bo od marca na ogled v gledališču Gielgud, poroča Guardian. Lansburyjeva, ki je svetovno slavo dosegla kot Jessica Fletcher v seriji Umor, je napisala, je na gledaliških odrih v britanski prestolnici nazadnje nastopila leta 1975.

Cowardova komedija Blithe Spirit, ki je bila premierno uprizorjena leta 1941, pripoveduje zgodbo poročenega para, Charlesa in Ruth Condomine, ki povabita prijatelje na seanso z madame Arcati, skozi katero govori duh Elvire, pokojne prve Charlesove žene, ki se ne želi posloviti od svojega moža.

264 epizod z bistroumno Jessico Fletcher
Lansburyjeva je v svoji več kot 50-letni karieri nastopila v številnih gledaliških in filmskih vlogah, za katere je bila nagrajena s štirimi tonyji. Pred kratkim je bila znova bolj izpostavljena v medijih, ko je televizijska mreža NBC potrdila, da namerava na trg poslati sodobno različico serije Umor, je napisala, ki velja za eno najuspešnejših televizijskih serij. Serijo so predvajali kar 12 sezon, v 264 epizodah pa je bistroumna ljubiteljska detektivka Jessica Fletcher prišla do dna številnim zapletenim zločinom.

V novi različici bo zločine reševala 43-letna Octavia Spencer, Lansburyjeva pa je v odzivu na novico dejala, da se ji ne zdi primerno, da se bo serija imenovala enako kot kultna serija, v kateri je nastopala, ker je zgodba zastavljena povsem drugače.