Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Drugo - Arhiv

Bojkotu HRT-ja so se pridružili tudi hrvaški režiserji

Društvo hrvaških filmskih režiserjev (DHFR) se je pridružilo nevladnim organizacijam, ki so pozvale k bojkotu hrvaške radiotelevizije (HRT), da bi podprli medije in novinarje, proti katerim je hrvaška javna medijska hiša sprožila tožbe.

Dan materinščine: Na večeru ustvarjalcev iz Prekmurja

Avtohtoni jeziki so pomembni za razvoj, grajenje miru in spravo, je geslo letošnjega mednarodnega dneva maternih jezikov. V Sloveniji lahko k avtohtonim jezikom prištejemo tudi prekmurščino. Na MMC-ju smo prenašali večer s prekmurskimi književniki.

Glosa Pozniču priznava vodstvene sposobnosti, v Asociaciji za čimprejšnje delo

V Sindikatu kulture in narave Slovenije (Glosa) kandidatu za ministra za kulturo Zoranu Pozniču priznavajo vodstvene sposobnosti in si želijo, da bi ostal do konca mandata.

Zoran Poznič, kandidat za ministra: "Treba je vzpostaviti kontinuiteto z začetim delom"

V stranki Socialnih demokratov so predstavili kandidata za novega kulturnega ministra, Zorana Pozniča, direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje.

Mogoč kandidat za novega ministra za kulturo: Zoran Poznič

SD naj bi za novega ministra za kulturo predlagal Zorana Pozniča, direktorja Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, je poročal Svet na Kanalu A. V stranki imena uradno niso želeli ne potrditi ne zanikati.

Člani odbora za kulturo so v prihodnje za realnejši Nacionalni program za kulturo

Odbor za kulturo se je na seji seznanil s poročilom o izvajanju Nacionalnega programa za kulturo (NPK) 2014-2017 za leti 2016 in 2017. Člani odbora so ob poročilu ministrstva ugotovili, da je bila v celoti izvedena slaba četrtina ukrepov iz programa.

Maj '68: med dogodkom in posledicami

Čemu razmišljati o maju '68 tudi leta 2019, ko smo si ravno oddahnili od številnih razprav in komemoracij, vsaj do naslednje okrogle obletnice?

Neustavljiva privlačnost lepega: serijski tat umetnin se je znova pregrešil

Po obdobju zmikavtske dejavnosti po muzejih v Franciji, Švici, Nemčiji in drugih državah, prestani šestletni zaporni kazni, objavi avtobiografije, vnovičnih tatvinah in zaporu so Stéphana Breitwieserja pred kratkim znova aretirali.

Imena kandidatov za ministra za kulturo naj bi bila znana v prihodnjem tednu

Vodstvo stranke SD je opravilo pogovore s kandidati za novega ministra za kulturo, ki prihajajo tako iz stroke kot iz politike, konkretna imena pa je pričakovati v prihodnjem tednu.

"Dogovor je znak odločitve, da vzpostavimo dobro delujoč enotni digitalni trg"

Evropski parlament, Svet EU-ja in Evropska komisija so namreč dosegli načelno politično soglasje glede ureditve avtorskih pravic v digitalni dobi.

Poklon Lovru Sodji za povezovanje slovenske in avstrijske kulture

Zveza kulturnih društev Ljubljana je prejšnji teden podelila priznanja za posebne dosežke na področju ljubiteljske kulture, poklon za življenjsko delo so namenili Lovru Sodji, ki ima veliko zaslug za slovensko-avstrijsko povezovanje na področju kulture.

Ptuj se bo najverjetneje skupaj z drugimi občinami v regiji podal v bitko za naziv EPK 2025

Mestna občina Ptuj se namerava skupaj z drugimi občinami v regiji podati v bitko za naziv Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025, s čimer se za zdaj načelno strinjajo tudi župani občin Spodnjega Podravja.

"Gre za stanje duha"

Ne gre za denar, gre za stanje duha, je stavek slavnostnega govornika na Prešernovi proslavi, ki je ostal spregledan. Drugače se tudi ni moglo zgoditi.

Monopol kritike: Ljubljansko sojenje študentom leta 1974

Študentska gibanja so dobro raziskana zgolj kot posamezen raziskovalni predmet določenega narodnega zgodovinopisja, ali z drugimi besedami, večinoma se raziskave omejijo na okvir posameznih republik ...

Janez Bogataj: "Obisk Vrbe je postal pravo sodobno slovensko kulturno romanje"

Slovenski kulturni praznik je v današnjem lepem vremenu v Vrbo privabil več tisoč ljudi. Kot je na osrednji proslavi ob prazniku poudaril etnolog Janez Bogataj, je obisk Prešernovega rojstnega kraja postal pravo sodobno slovensko kulturno romanje.

Foto: Prešernov smenj "Kranjce" za en dan vrnil v 19. stoletje

S tradicionalno prireditvijo Prešernov smenj se je Kranj na današnji slovenski kulturni praznik vrnil v čas romantike.

Slovenski kulturni praznik počastili tudi v Franciji in Nemčiji

V nemških mestih je ob praznovanju kulturnega praznika potekala vrsta kulturnih dogodkov v organizaciji Slovenskega kulturnega centra Berlin. Veleposlaništvo v Parizu je medtem organiziralo sprejem za slovenske kulturnike, ki ustvarjajo v Franciji.

"Peti o svobodi in enakosti: to je dota, ki smo jo prejeli od Prešerna"

Na slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, so oči naroda tudi letos uprte v slovensko kulturo. Čez dan se po državi vrsti več manjših in večjih prireditev, nekatere med njimi so že tradicionalne.

Möderndorfer nagrajencem: Država, ki je nastala na puškah in dediščini trgovine z orožjem, vas v resnici ne ceni

"Butalce smo že davno prebutalili," je v svojem govoru na Prešernovi proslavi povedal predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer, ki je proslavo zdaj že tradicionalno začel z do politike ostrim govorom.

Levica si prizadeva za bolniško nadomestilo za samozaposlene v kulturi od četrtega dneva bolezni naprej

"Ker nimajo delodajalca, nimajo bolniške in do 30. dneva bolezni ne dobijo nobenega nadomestila, zato so prisiljeni delati bolni, če pa ostanejo doma, nimajo sredstev za življenje," pravi poslanka Levice Violeta Tomić.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...