Foto:
Foto:

Evropski kulturni forum, katerega člani so vodilni evropski politiki, umetniki in mnenjski voditelji, bo EBU-ju nagrado podelil 5. 6. v Carigradu v okviru 32. mednarodnega glasbenega festivala. EBU je nagrajen za širjenje razumevanja in strpnosti ter ustvarjanje kulturnih povezav po svetu.

K velikemu priznanju je svoj delež z dolgoletnim kakovostnim in požrtvovalnim delom prispeval tudi kulturnoumetniški program RTV-ja Slovenija.

Slovesnost podelitve nagrade bo v sklopu praznovanja 80. obletnice turške republike potekala v muzeju Hagia Eirene. Skupaj s koncertom jo bo neposredno prenašala turška televizija TRT, na 3. programu Radia Slovenija - programu ARS pa bodo dogodek počastili s predvajanjem radijske igre in posebne glasbene oddaje. Tretji program Radia Slovenija - program ARS pa bo dogodek počastil s predvajanjem radijske igre in posebne glasbene oddaje.

EBU je bila ustanovljena leta 1950 in je največje strokovno radiodifuzijsko združenje na svetu. Šteje 71 aktivnih in 46 priključenih članic iz skupaj 81 držav - RTV Slovenija se ji je pridružila na samem začetku.