Foto:
Foto:

Julija bodo v največjem studiu TV Slovenija posneli 15-delno TV-nanizanko Hotel poldruga zvezdica. Scenarije za polurne TV-zgodbe so po zasnovi Maje Novak napisali Zdravko Duša, Andrej Skubic in Uroš Goričan, zgodbe pa so obdelali tudi v scenarističnem studiu Pokaži jezik.

Kot so zapisali v uredništvu igranega programa, so zgodbe sodobne, dogajanje pa postavljeno v današnji čas. Z izostrenim pogledom zrcalijo tudi silno slovensko zagnanost ob "odkritju Evrope.

Stari stanovalci direktorici ne gredo v račun
V ospredju vseh zgodb je hotel Rubin, nekdanji samski dom. Novodobna direktorica Nataša se je odločila, da bo objekt na hitro prelevila v hotel. Čeprav je vanj vložila tudi precej kapitala, ji je uspelo prenoviti samo recepcijo, podedovala pa je tudi precej "starih" stanovalcev in zaposlenih iz časa "samskega doma". Po hotelu pa se vseskozi motajo tudi serviserji, gradbeniki, deratizatorji, vodovodarji in kar je še podobnih "mojstrov".

Prek 100 imen na igralskem seznamu
Vlogo zagnane direktorice hotela je režiser zaupal Lari P. Jankovič. V drugih glavnih vlogah se bodo predstavili še Polde Bibič, Aleš Valič, Uroš Fuerst, Barbara Kranjc, Janko Petrovec, Nina Valič in Sabina Kogovšek.

V posameznih epizodah bodo gostovala tudi druga zveneča imena slovenskega igralstva. Seznam igralcev in statistov presega 100 imen in na njem so igralci od Trsta in Gorice do Maribora.

Nanizanko bo ekipa predvidoma posnela v 31 snemalnih dneh. Na televizijskih ekranih bo predvidoma zadnjo soboto v septembru in potem še 14 sobot zapored, vse do 1. januarja 2005.