Prva izmed glasbenih gostov je na oder stopila Ylenia. Foto: MMC RTV SLO
Prva izmed glasbenih gostov je na oder stopila Ylenia. Foto: MMC RTV SLO
Janez Dolinar za MMC

Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije je v studiu Radia Slovenije že četrtič podelilo kristalna mikrofona in drugič nagrado Ane Mlakar, ki je namenjena mlademu in obetavnemu napovedovalcu. Nagrado, ki je podeljena vsaki dve leti, sta prejela Ivan Lotrič in Janez Dolinar, priznanje za najbolj obetavnega napovedovalca pa je prijel Andrej Hofer.

Nastopajoči
Prireditev je povezovala predzadnja dobitnica priznanja Ane Mlakar Maja Šumej, na slavnostni podelitvi pa so nastopili pevka Ylenia, ki je med drugim v počastitev treh nagrajencev odpela priredbo skladbe skupine Queen We Are the Champions, na letošnjem festivalu Slovenske popevke pa je bila izbrana za najboljšo izvajalko festivala. Poleg nje sta svoj glasbeni delež prispevala interpret istrskih pesmi Rudi Bučar in pevka Katja Koren, ki je na festivalu Slovenske popevke leta 2005 skupaj z Yuhubando po izboru občinstva zmagala s pesmijo Če je to slovo.

Kristalni mikrofon so neposredno prenašali program Ars, tretji program Radia Slovenija, Radio Maribor in Radio Koper. Obiskovalce pa je v preddverju radia pričakala velika torta ob 20. obletnici društva radijskih napovedovalcev.

Janez Dolinar za MMC