Notranjost Male šole. Foto: RTV Slo
Notranjost Male šole. Foto: RTV Slo
Metelkova je središče alternativne kulture. Foto: RTV Slo

Vlogo o odlogu rušenja Male šole, ki je po zagotovilih pristojnega inšpektorja črna gradnja, je na Inšpektorat RS-a za okolje in prostor vložila Mestna občina Ljubljana (MOL). Za datum rušenja objekta Mala šola so sicer določili 1. junij, vendar se bo postopek končal kasneje, kar pomeni, da bodo na inšpektoratu določili nov datum.

Predvidenemu rušenju so se aktivisti Metelkove, ki velja za središče ljubljanske alternativne kulture, že dejavno uprli. Njihov predstavnik Andrej Morovič je že dejal, da rušenja na Metelkovi ne bodo dopustili ne glede na odločitev inšpektorata.


Vabimo vas, da svoje mnenje o problematiki izrazite na forumu.

Oglasila se je tudi Liberalna akademija
V sporočilu za javnost so rušenju na Metelkovi nasprotovali tudi člani Liberalne akademije, ki so prostor Metelkove označili za enega najpomembnejših središč t. i. alternativne kulture v Sloveniji in pozvali k iskanju drugih, konstruktivnih rešitev. "Poskus 'reševanja' problematike AKC Metelkova mesto brez iskanja konstruktivnih rešitev kaže na temeljno nerazumevanje kulturnega, umetniškega in strokovnega pluralizma in njegove vloge v sodobnih demokracijah", so še dodali v izjavi za javnost.