Mala šola na Metelkovi je trenutno srž problema. Foto: RTV Slo
Mala šola na Metelkovi je trenutno srž problema. Foto: RTV Slo
Miha Zadnikar pred Malo šolo. Foto: RTV Slo

V njej naj bi po navedbah članov foruma že dejavno sodelovali domači in tuji gosti Metelkove, ki poznajo in podpirajo dejavnost te Avtonomne kulturne cone. Poleg tega aktivisti pozivajo vse, ki bi želeli sodelovati pri nasprotovanju rušenju objekta, predvidenega za uničenje, da v noči na sredo pridejo na Metelkovo.

Mala šola - umetniški objekt
Metelkova mesto je že vrsto let središče alternativnega kulturnega dogajanja, njeni predstavniki pa poudarjajo, da je objekt, ki je prvi na seznamu za rušenje, umetniški objekt, ki je nastal tudi z mestnim denarjem. Mala šola je nastala v okviru mednarodne rokodelske delavnice skupine Axt und Kelle, strokovno pa je projekt podprla Fakulteta za arhitekturo. Pred nedavnim sta notranjost prostora z izjemnimi freskami poslikala Tina Drčar in Bine Skrt.


Vaše mnenje o problematiki lahko izrazite tudi na našem forumu.

Bo center postal predmestje?
Tam bodo priredili raznovrsten program (predvajali bodo glasbo, filme ...), uredili bodo zasilna prenočišča ter tako pričakali dan, namenjen rušenju Male šole. Za sredo so pripravili tudi poseben slogan, s katerim na Metelkovi označujejo svoj odnos do nastalih razmer. Ta dan naj bi delovali pod geslom "Če pade AKC Metelkova mesto, potem se center Ljubljane čez noč spremeni v predmestje."