Foto:
Foto:

V sredo so tako lahko Ptujčani in obiskovalci preživeli čas v muzeju, kjer pripravljajo posebne vodene oglede po svojih zbirkah lončarstva in glasbil, otroci pa se bodo lahko podali v svet indijskih pravljic. Odprli so tudi fotografsko razstavo graškega fotografa Maxa Aufischerja, popoldne in večer pa sta bila glasbeno obarvana, saj so obiskovalce čakali različni koncerti.

Obiskovalci so lahko prisluhnili glasbi harmonik in Štajerskim frajtonarjem, Tamburaški skupini iz Cirkovec, koncertu vokalistke Nine Šalamun in kitarista Jožeta Lesjaka, ki sta v muzej pripeljala pridih tradicije iz Nemčije, Španije, Mehike in s Kube. Ljubitelji indijske glasbe pa so se lahko ustavili ob zvokih kitare, sitarja in tabl, iz katerih je zvoke izvabljal skladatelj, pevec in instrumentalist Martin Lubar.

Pikado v muzeju
Na svoj račun so prišli tudi športniki, saj jih je čakal z Rimljani povezan pikado, najboljše pa tudi nagrade. Željni znanja so se lahko izobraževali ob predavanjih umetnostne zgodovinarke in kustosinje Polone Vidmar ter vodenju arheologa Ivana Žižka in zgodovinarja Martina Steinerja.

Romantičen zaključek
S koncertom Polnočna serenada v grajski kavarni se je Muzejska noč, s katero prireditelji želijo prispevati tudi k bolj pestremu poletnemu dogajanju v najstarejšem slovenskem mestu, tudi zaključila.