Foto:
Foto:

Do 16. januarja 2004 bo na ogled razstava 199 del, ki bo obiskovalcem predstavila vlogo vidnih sporočil na različnih področjih življenja in prikazala bogato paleto izbranih primerov. Bienale organizira fundacija Brumen.

Med razstavljenimi deli bo mednarodna strokovna žirija odločala o številu dodeljenih Brumnovih priznanj znotraj posameznih kategorij in o dodelitvi Brumnove nagrade. Ob razstavi, ki bo razdeljena na osemnajst sklopov - črke, logotipi, plakati, knjižni ovitki in drugi - bo izšel katalog, ki bo zajel vrhunsko oblikovana vidna sporočila slovenskih avtorjev.

Že pred uradnim odprtjem Bienala pa so v Spomeniškovarstvenem centru na Trgu francoske revolucije odprli razstavo del članov mednarodne žirije za Brumnovo nagrado in priznanja. Na razstavi, ki bo odprta do 13. decembra, sodeluje pet svetovno znanih grafičnih oblikovalcev: Bruno Monguzzi iz Švice, Bo Linnemann iz Danske, Jean Francois Porchez iz Francije, Rick Poynor iz Velike Britanije in Mieczyslaw Wasilewski iz Poljske.

V okviru Bienala so pripravili tudi več predavanj, na katerih so predstavili delo in spoznanja članov žirije, uveljavljenih strokovnjakov, ki pokrivajo posamezna področja vidnih sporočil, kot so celostne grafične podobe, plakati, ilustracija, tipografija, teorija in kritika oblikovanja.