Foto:
Foto:
Delo Klavdija Tutte.

Na srečanju MMM art, ki so ga letos pripravili osmič, Slovenijo med drugimi zastopajo Andrej Colja, Boris Zaplatil, Klavdij Tutta, Klementina Golija, Rudi Skočir, Metka Erzar, Lojze Logar, Zvest Apollonio, Klemen Gorup in Todorče Atanasov.

Pestra mednarodna zasedba
Na srečanju sodelujejo še umetniki iz Avstrije (Valentin Oman, Richard Kaplenig in Katharina Salawa), Belgije (Trevor Richard Wels), Hrvaške (Bruno Paladin), Velike Britanije (Celia Washington), Estonije (Jaan Elken), Nemčije (Wim Wisman), Italije (Franco Dugo, Klavdij Palčič, Valentino Moradei, Claudia Razza, Vladimir Klanjšček, Alfred de Locatelli, Adriano Gon, Franco Vechiett, Nico Di Stasio in Paolo Figar) in Španije (Daniel R. Martin, Agustin de Celis, Miranda D' Amico in Martin Carral).

Povezava s Krminom prek glasbe
MMM art 2004 sodeluje tudi s festivalom Jazz&Wine, ki ga prirejajo v Krminu, skupaj pa so pripravili več koncertov in oblikovali razstavo likovnih del, ki jo bodo v ponedeljek, 25. oktobra, odprli v krminski galeriji Sala Civica del Comune di Cormons.

Več odprtij razstav
V okviru dogajanj MMM arta 2004 pa bodo 20. oktobra v galeriji Movia odprli razstavo slik Todorčeta Atanasova, koncert pa bo imel tudi Adrian Gon.

Naslednji dan bo v goriški galeriji Artes odprtje razstave MMM art 2004, v HIT-ovem paviljonu pa so pripravili samostojno razstavo Lojzeta Logarja.

Projekt Barique art Ščurek
V petek se bo v MMM art galeriji Ščurek s samostojno razstavo predstavil slikar Valentino Moradei, odprtju pa bosta sledila koncert Acousteria in predstavitev projekta Barique art Ščurek Rudija Skočirja in Andreja Pavliča. V soboto bo uradni predstavitvi tega projekta sledil koncert dua Enrica Bacchia in Marca Ponchirolija.