Foto:
Foto:
Srečanje nekdanjih sodelavcev.
Lektorski in kulturni del Multimedijskega centra

V lepem številu so se zbrali sedanji in nekdanji sodelavci Multimedijskega centra RTV Slovenija, v okviru katerega deluje tudi Teletekst, poleg njih pa tudi prijatelji Teleteksta.

Priznanja sta podelila vodja Multimedijskega centra Zvezdan Martič in urednik Teleteksta Brane Nastran. V ospredju so bili tisti, ki so bili "krivi", da je pred dvajsetimi leti ta medij sploh zaživel v slovenskem prostoru - prvi urednik Luka Škoberne in inženirja takratne TV Ljubljana (Jože Vesel) ter Gorenja (Marjan Borovšak).

Srečanje je bilo predvsem priložnost za druženje starih sodelavcev in znancev, ki jih je poklicna pot odpeljala na različna področja. V dvajsetih letih delovanja Teleteksta na RTV Slovenija je namreč pri njegovem ustvarjanju sodelovalo več kot 250 ljudi. Mnogi, predvsem novinarji, so tu naredili svoje prve profesionalne korake. Njihova uspešnost dokazuje, da so vsi po vrsti z delom na Teletekstu in kasneje v Multimedijskem centru pridobili dragocene izkušnje in dobre temelje za nadaljnje delo.

Poskusno oddajanje Teleteksta je takratna TV Ljubljana sicer začela 7. maja 1984. Od takrat je Teletekst TV Slovenija postal in ostal najhitrejši medij in mnogim glavni vir različnih podatkov. Teletekst tako predstavlja eno najlažjih poti do zadnjih novic, športnih izidov, podatkov o prireditvah, vremenu, televizijskih programih in številnih drugih koristnih podatkov.

Prenova teletekstovih strani
Uredništvo teleteksta je ob 20-letnici delovanja pripravilo tudi doslednejšo razporeditev vsebinskih sklopov. Poleg informacijskega sklopa smo prenovili tudi rubrike Gospodarstvo, Šport in Kultura ter Prireditve. Dejavnejšim uporabnikom teleteksta so še naprej na voljo SMS-storitve, mlajši uporabniki pa bodo veseli novega sklopa Zabava, kjer bodo lahko poleg zanimivosti našli trače, družabno kroniko, modne nasvete ...

SORODNE NOVICE
PRENOVA TELETEKSTOVIH STRANI
20 LET TELETEKSTA TV SLOVENIJA