Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klasika med komedijami iz 80. let prejšnjega stoletja, Delovno dekle, usmerja pogled v ambiciozno tajnico Tess McGill v igralski upodobitvi Melanie Griffith, ki prevzame identiteto svoje šefice Katharine Parker, medtem ko ta obleži doma z zlomljeno nogo. Šefico je odigrala Sigourney Weaver, glavno moško vlogo Jacka Trainerja pa ima Harrison Ford.

Film ni bil le ena največjih uspešnic tistega leta, saj je v ameriške blagajne prinesel več kot 100 milijonov dolarjev, ampak je bil tudi hvaljen od kritikov in bil nominiran za šest zlatih kipcev. Pesem Let the River Run iz filma je bila tudi nagrajena z oskarjem. Nominacijo so dobile igralke Melanie Griffith, Sigourney Weaver in Joan Cusack pa tudi režiser Mike Nichols.

Izviren scenarij je napisal Kevin Wade. Kor poroča portal Deadline, Ilana Peña pripravlja osvežen scenarij, film pa bo verjetno premierno prikazan na Hulu. Več podrobnosti niso razkrili.

Tako kot številni studii, ki so se podali v brskanje po zgodovini, da bi oživili filmske uspešnice iz 80. in 90. let po uspehu filma Top Gun: Maverick, tudi produkcijska hiša 20th Century vidi to kot pravo odločitev ob pravem času in vidi Seleno Gomez kot popolno partnerico pri projektu.

Melanie Griffith v filmu Delovno dekle. Foto: IMDb
Melanie Griffith v filmu Delovno dekle. Foto: IMDb

Selena Gomez je sicer trenutno zaposlena na igralskih in producentskih projektih, saj je izvršna producentka in zvezda Hulujeve komedije Only Murders in the Building. Prav tako producira in vodi lastno kuharsko resničnostno serijo Selena + Chef.

Zaslovela je predvsem s svojo vlogo v seriji Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place), kjer je upodobila Alex Russo, med drugim pa je igrala tudi v filmu Še ena Pepelkina zgodba, Monte Carlo in Spring Breakers.

V okviru zasedbe Selena Gomez & The Scene je izdala tri albume, tem pa so sledili samostojni Stars Dance, Revival in Rare, ki ga je izdala predlani.