Leonardo DiCaprio oziroma njegova produkcijska hiša Appian Way v sodelovanju s Paramountom naj bi se tako trenutno dogovarjala za pridobitev avtorskih pravic za snemanje filma po knjigi Truevine. Foto: EPA
Leonardo DiCaprio oziroma njegova produkcijska hiša Appian Way v sodelovanju s Paramountom naj bi se tako trenutno dogovarjala za pridobitev avtorskih pravic za snemanje filma po knjigi Truevine. Foto: EPA
Truevine
Knjiga, po kateri nameravajo snemati film, nosi naslov Truevine - po vasici, v kateri se je začela žalostna cirkuška usoda tega bratskega tandema. Foto: Amazon

Leonardo DiCaprio oziroma njegova produkcijska hiša Appian Way v sodelovanju s Paramountom naj bi se tako trenutno dogovarjala za pridobitev avtorskih pravic za snemanje filma po knjigi, naslovljeni Truevine. DiCaprio pa naj ne bi imel načrta le producirati filma, temveč tudi nastopiti v njem.

Truevine je delo novinarke Beth Macy, ki je v stik z zgodbo prišla, ko se je pred leti preselila v Roanoke v Virginiji, pri pisanju pa je imela pomoč Nancy Saunders, pranečakinje tega bratskega tandema, čigar nesrečna zgodba se je začela v vasici Truevine.

Brata George in Willie Muse sta živela na ameriškem jugu v času, ko so bili v veljavi t. i. Jim Crow zakoni. Gre za zakone, ki so bili veljavni v nekaterih državah ZDA med letoma 1876 in 1965 ter so vpeljali pravnoformalno diskriminacijo afroameriškega prebivalstva. Jim Crow je bilo namreč rasistično poimenovanje za temnopolte na ameriških tleh.

Cirkuški čudesi na ogled
Ni povsem jasno, ali sta bila brata Muse leta 1899 ugrabljena ali ju je njuna mama Harriet sama poslala v cirkus. Stike z njo sta izgubila in zaslovela kot cirkuški zanimivosti. Predstavljali so ju kot "ovčjeglava ljudožerca" ali "veleposlanika z Marsa", za nastope pa nista nikoli prejela nobenega plačila. Nastopala sta po vsem svetu, vključno z Buckinghamsko palačo in Madison Square Gardnom. Po 28 letih sta bila spet skupaj z materjo.

Boj za pravično plačilo
Čez čas sta se vrnila v cirkuško življenje, vendar tokrat za plačilo. Brata so še zmeraj pogosto poskušali izkoristiti, vendar se njuna mati ni več dala in je vsakič šla na sodišče po pravico ter večkrat tudi zmagala. In ko sta se brata upokojila, jima je bilo tako omogočeno življenje v hiši, ki so jo kupili z njunimi zaslužki. Na stara leta je zanju skrbela prej omenjena pranečakinja in v času, ko je Macyjeva začela pisati knjigo, je bil Willie še živ in star več kot 100 let.