Kiefer Sutherland si je oddahnil, da bodo nehali snemati 24, saj, kot pravi, komaj čaka, da bodo začeli pripravljati filmsko različico serije. Foto: EPA
Kiefer Sutherland si je oddahnil, da bodo nehali snemati 24, saj, kot pravi, komaj čaka, da bodo začeli pripravljati filmsko različico serije. Foto: EPA

Iz studia Fox so prejšnji teden oznanili, da bo osma sezona serije tudi zadnja, Sutherland pa pravi, da je novice vesel, saj se že veseli snemanja filmske uspešnice. Prepričan je, da bo koncept serije deloval bolje v celovečernem filmu. Televizijske hiše so v ZDA serijo predvajale osem sezon - veliki "finale" bo na sporedu 24. maja -, zadnja leta pa ji je gledanost vztrajno padala.

Sutherland se je z vlogo protiterorističnega ameriškega agenta igralsko dobro uveljavil. Igralec je za časnik USA Today pojasnil, da so za snemanje filma odločili, ker so želeli narediti nekaj posebnega, ne le posneti novih 24 delov serije. Sutherland dodaja, da bi bilo snemanje še devete sezone serije napaka.

"Navdušen nad zamislijo o filmu"
Za Daily Variety je povedal: "Navdušen sem nad zamislijo o filmu. Navdušen sem nad priložnostjo, posebej zato, ker bo 24-urni dan predstavljen v dveh urah. Tako da bo tokrat prvič izvedljivo v 24 urah potovati iz Anglije v Rusijo ali iz Kitajske na Japonsko, odvisno, kam bodo postavili dogajanje. Prej smo se v tv-seriji znašli v krizi, saj je bilo največ, kar smo lahko naredili, to, da smo prepotovali mesto. Dvakrat se je Jack Bauer celo znašel na letalu, a to ni bila dobra zamisel. Tako da bo z naših pleč padlo veliko breme, ki ga je predstavljal scenarij v resničnem času."

Sutherland meni, da se igralec z večletnim igranjem iste vloge poklicno preveč omeji, saj se je tudi sam vprašal, kolikokrat je že odigral enak prizor. Sutherland je razkril tudi, da je prvi osnutek predlagane filmske verzije napisal scenarist filma Državniške igre, Billy Ray. Kiefer Sutherland naj bi odigral vlogo neusmiljenega agenta Jacka Bauerja, ki na skrivni misiji po Evropi preganja teroriste.