Ob tem je najavil, da se umika iz javnosti. Igralec in režiser je dejal, da si bo zaradi težav z duševnim zdravjem vzel odmor od promocijskih dolžnosti pri vseh prihajajočih projektih. Novi film sicer "raziskuje duševno zdravje na splošno" in bo občinstvu ponudil terapevtska orodja, poroča spletni portal IndieWire.

Foto: EPA
Foto: EPA

"S tem potovanjem samoodkrivanja v filmu sem ugotovil, da sem skoraj 20 let preživel v napadih tesnobe, ki so se poslabšali zaradi pojavljanja v medijih in dogodkov, namenjenih javnosti," je dejal Hill v izjavi za IndieWire.

Hill je poleg tega napovedal, da čeprav se ne bo upokojil, ne bo promoviral filma Stutz ali drugih prihajajočih projektov, vključno s komedijo You People, ki jo je napisal skupaj z režiserko Kenyo Barris. Hill je kot režiser debitiral leta 2018 s dramo o odraščanju z naslovom Mid90s.

Letos jeseni bo doživel svetovno premiero na prestižnem filmskem festivalu
"Celoten namen snemanja tega filma je podajati terapijo in orodja, ki sem se jih naučil pri terapiji, širokemu krogu občinstvo za zasebno uporabo prek tega zabavnega filma. Zelo sem hvaležen, da bo film letos jeseni doživel svetovno premiero na prestižnem filmskem festivalu in komaj čakam, da ga delim z občinstvom po vsem svetu v upanju, da bo pomagal tistim, ki imajo težave. Vendar me ne boste videli, kako promoviram ta film ali katerega koli od svojih prihajajočih filmov, zato da se zaščitim. Če bi še bolj zbolel s tem, da bi šel tja in promoviral film, ne bi bil zvest sebi ali filmu,"
je zapisal v izjavi za javnost.

"Običajno se zgrozim ob takšnih pismih ali izjavah, in razumem, da sem med redkimi privilegiranimi, ki si lahko privoščijo dopust. Ne bom izgubil službe, medtem ko delam na svoji tesnobi," je poudaril. S pismom in filmom želi prispevati k temu, da bo ljudem postalo bolj normalno govoriti in ukrepati v primerih duševnih stisk.