Si bo vlogo prislužil Sam Worthington? Foto: EPA
Si bo vlogo prislužil Sam Worthington? Foto: EPA
Goran Višnjić z ženo Ivano. Foto: EPA

Kandidati za nosilce prestižnega naziva 007 so po poročanju Varietyja Daniel Craig, Henry Cavill, Goran Višnjić in Sam Worthington. Testi, na katerih so kandidate preizkusili, se bodo končali konec tedna, potem pa naj bi bilo kmalu znano, kdo bo novi agent 007.

Že 21. filmu o Jamesu Bondu, Casino Royale, bo temeljil na prvem romanu Iana Fleminja, v kinematografe pa naj bi prišel naslednje leto. za glavno vlogo v filmu, ki gledalce popelje v leto 1953, naj bi si producenti zamislili mlajšega junaka, kot je 52-letni Pierce Brosnan.

Bolj znana imena so ostala v ozadju
Med kandidati, ki so se resneje omenjali kot mogoči agenti njenega veličanstva, so bili tudi Ewan McGregor, Jude Law, Hugh Jackman, Clive Owen in Dougray Scott. Igralci, ki naj bi se prebili čez prvo sito, so še relativno neznani, a lahko ob izboru za Jamesa Bonda anonimnost kar pozabijo.

Od zdravnika do agenta?
Najmlajši med kandidati je 22-letni Henry Cavill, ki se je do zdaj predstavil v filmih Grof Monte Christo in I Capture the Castle. 33-letni hrvaški igralec Goran Višnjić ima že izkušnje z nadaljevanjem dela slavnih igralcev, saj je v Urgenci uspešno nadomestil Georgea Clooneyja, ko se je ta odločil zdravniško haljo zamenjati za bolj razburljive kostume v filmih velikih platen. Višnjić je ob tem igral tudi v filmih Elektra in The Deep End.

37-letni Daniel Craig je najbolj znan po vlogi Teda Hughesa v filmu Sylvia, kjer mu je družbo delala Gwyneth Paltrow, in glavni vlogi v gansterskem filmu Layer Cake. Med projekti, ki ga še čakata, pa sta tudi nastop v trilerju The Visiting ob Nicole Kidman in Spielbergovi drami München o pokolu na olimpijskih igrah leta 172 v bavarski prestolnici.

Z drugega konca sveta, iz Avstralije, pa prihaja četrti resnejši kandidat za Bonda, 29-letni Sam Worthington. Avstralec se je med slavnejše igralce prebil, ko ga je Avstralski filmski inštirut nagradil za vlogo v sagi Somersault, ki pripoveduje o življenju v majhnem mestu.