Avstralska pevka Kylie Minogue. Foto: Reuters
Avstralska pevka Kylie Minogue. Foto: Reuters

Romanca med njunima likoma Scottom Robinsonom in Charlene Mitchell v poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je prispevala k temu, da je serija iz Melbourna osvojila ogromno občinstva v tujini, zlasti v Združenem kraljestvu, kjer se je 20 milijonov gledalcev usedlo pred male zaslone za njuno televizijsko poroko leta 1987. To je postal eden najbolj gledanih TV-trenutkov desetletja.

Oba igralca sta se kmalu zatem posvetila glasbi, Minogue je postala ena najbolj priljubljenih poppevk.

Njun skupni glasbeni projekt. Foto: Discogs
Njun skupni glasbeni projekt. Foto: Discogs

35 let pozneje sta tako Minogue kot Donovan na svojih platformah družbenih medijev delila pogled na scenarij Neighbours, kjer sta v oči vsem v hipu padli njuni imeni Scott in Charlene. Limonado snemajo v predmestju Melbourna, kamor se je Kylie Minogue pred kratkim vrnila živet po desetletjih bivanja v Londonu, poroča ameriški portal Deadline.

Jason Herbison, izvršni producent nadaljevanke, ki obsega približno 9000 epizod, je dejal, da "ne bi bilo prav, da bi končali oddajo brez njiju".

"Navdušeni smo, da sta Jason in Kylie prišla domov, da bi odigrala prav posebno vlogo v finalu naše serije. To je bila čustvena izkušnja zanju, za nas in prepričan sem, da bo tudi za naše gledalce," je dodal. Oba se bosta vrnila v serijo, ki je bila prvič predvajana leta 1985 in se osredotoča na izmišljeno skupnost slepe ulice Ramsay Street v Melbournu, opisujejo v Guardianu.

Serija Sosedje je zagnala kariere več mednarodnih zvezdnikov, vključno z Margot Robbie, Liamom Hemsworthom in Russllom Crowom. Poročajo pa, da si producenti želijo vključiti še igralca Guya Pearcea, ki je nastopal hkrati z Minogue in Donovanom.

Na začetku tega leta je bilo objavljeno, da se je britanski televizijski program Channel 5 odločil, da preneha predvajanje oddaje, s čimer je pustil ogromno luknjo v svojem proračunu. Čeprav je njegova produkcijska hiša Fremantle iskala alternative, je bilo marca napovedano, da se bo oddaja po 37 letih končala to poletje.