Direktor fotografije Marko Brdar in režiser Janez Burger pri delu. Foto: SFC/Mitja Ličen
Direktor fotografije Marko Brdar in režiser Janez Burger pri delu. Foto: SFC/Mitja Ličen

Burgerjev šesti celovečerec nastaja v produkciji hiše Staragara ter v mednarodni koprodukciji s produkcijskimi hišami iz Italije, Hrvaške in Severne Makedonije.

Protagonistka filma je 27-letna reševalka oziroma pripravnica v vozilu nujne medicinske pomoči Lara, ki začne na telefon prejemati videoposnetke s Facebookovega profila sodelavca Kristijana, ki je v komi. Na posnetkih neznani ljudje spremljajo, kako ga pretepajo.

Lara zločin prijavi detektivu Borutu, ki pa stvari ne jemlje resno, saj so ljudje prenos spremljali le na Facebooku. Ko Lara ugotovi, da opazovalci drug za drugim umirajo, postane psihotična, vendar jo Borut pomiri, češ da gre za internetno prevaro. Na enem od posnetkov se pojavi Larina sestra, ki po priznanju, da je tudi ona gledala pretep, umre. Lara hoče ubiti Kristijana, ker ga krivi za smrti, vendar ji to ne uspe. Kristijan kljub vsemu umre. Ko Lara prejme posnetek, na katerem je na Facebooku gledala prenos v živo, spozna, da je tudi ona sostorilka Kristijanovega umora, so vsebino filma povzeli pri Slovenskem filmskem centru (SFC).

Film bodo predvidoma posneli v 35 snemalnih dneh v Ljubljani z okolico, v Trstu in Gorici. Foto: SFC/Mitja Ličen
Film bodo predvidoma posneli v 35 snemalnih dneh v Ljubljani z okolico, v Trstu in Gorici. Foto: SFC/Mitja Ličen

Laro bo upodobila Diana Kolenc, ob njej pa nastopajo še Nataša Keser, Vladimir Vlaškalić, Benjamin Krnetič, Jure Henigman, Blaž Setnikar, Pavle Ravnohrib, Damjana Černe, Mojca Funkl, Lara Vouk, Robert Prebil, Sreten Mokrović, Vito Weis, Timon Šturbej, Maks Dakskobler, Gregor Zorc, Luka Cimprič, Aleš Kranjec, Barbara Medvešček in drugi.
Film bodo snemali predvidoma 35 snemalnih dni v Ljubljani z okolico, Trstu in Gorici, so sporočili iz SFC-ja.

Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Miloš Kalusek, scenografa sta Vasja Kokalj in Špela Jelovčan, oblikovalka maske Ana Bulajić Črček, kostumografinja Ana Savić - Gecan.
Slovenska producenta sta Miha Černec in Jožko Rutar iz Staragare, koproducenti pa so Propeler Film iz Hrvaške, produkcijska hiša Transmedia iz Italije in produkcijska hiša Kaval Film iz Severne Makedonije.

Film nastaja s finančno podporo SFC, Hrvaškega avdiovizualnega centra, RTV Slovenija, Filmskega studia Viba Film, Filmskega sklada Severne Makedonije, projekta Ustvarjalne Evrope - MEDIA, Filmske komisije Furlanije - Julijske krajine ter italijanskega ministrstva za kulturo.