Vrnitev filmskega dvojca Scorsese-DiCaprio. :Foto: Reuters
Vrnitev filmskega dvojca Scorsese-DiCaprio. :Foto: Reuters

Skupaj želita posneti zgodovinsko dramo o preživetju na obali Južne Amerike, je poročalo več ameriških medijev, med njimi Hollywood Reporter in Variety.

Pravice za film je že pridobil ponudnik pretočnih vsebin Apple. Film temelji na še neobjavljeni poljudnoznanstveni knjigi z naslovom The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder ameriškega avtorja Davida Granna, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.

V krutem boju za preživetje
Zgodba pripoveduje o britanski vojaški ladji, ki leta je 1741 obtičala na samotnem otoku pri Čilu. V krutem boju za preživetje posadka trpi lakoto, zgodijo se umori in upor.

Grann je tudi avtor poljudnoznanstvene knjige z naslovom Killers of the Flower Moon, po kateri je Scorsese pred nedavnim posnel istoimenski film z DiCapriom v glavni vlogi, ki bo v kinematografe predvidoma prišel prihodnje leto. Pripoveduje o umorih pripadnikov indijanskega plemena Osage v Oklahomi v 20. letih minulega stoletja, ko so na njihovi zemlji odkrili velike zaloge nafte.

Foto: EPA
Foto: EPA

Scorsese, eden najbolj čaščenih živečih filmarjev in večkratni dobitnik najprestižnejših filmskih nagrad, med drugim priznanja Ameriškega filmskega inštituta za življenjsko delo, je sicer režiser modernih klasik Pobesneli bik, Taksist in Dobri fantje.

Hollywoodski velikan, ki je nekoč podobno kot zdaj z DiCapriem pogosto snemal z velikim Robertom De Nirom, je režiser številnih uspešnic, znan pa je tudi kot avtor glasbenih dokumentarcev: The Last Waltz (1978) o zadnjem koncertu zasedbe The Band, No Direction Home (2005) o Bobu Dylanu in Shine a Light (2008) o britanski zasedbi The Rolling Stones.

DiCaprio je bil sedemkrat nominiran za oskarja, zlati kipec je doslej dobil za vlogo v filmu Povratnik režiserja Alejandra Gonzaleza Iñárrituja.