Ta čas Romana Polanskega zaposluje tudi režija muzikala Ples vampirjev, ki v teater prenaša zgodbo iz znamenite grozlive komedije z istim naslovom, ki jo je Polanski režiral leta 1967. Foto: EPA
Ta čas Romana Polanskega zaposluje tudi režija muzikala Ples vampirjev, ki v teater prenaša zgodbo iz znamenite grozlive komedije z istim naslovom, ki jo je Polanski režiral leta 1967. Foto: EPA
Ful gas 2
Kolegoma iz prejšnjih dveh filmov tokrat štrene meša francoski policist. Foto: Kolosej

Filmski studio New Line, ki je bil že zdaj zelo ponosen na svoj niz akcijskih komedij Ful gas (Rush Hour), se na začetku snemanja tretjega filma veseli začetka njegovega predvajanja. Eden izmed adutov filma Ful gas 3 naj bi bil tudi Roman Polanski, ki se je pridružil igralski ekipi režiserja Bretta Ratnerja. Polanski je prevzel vlogo francoskega policista, ki že znana lika (igrata jih Chris Tucker in Jackie Chan) ovira pri lovu na kitajsko kriminalno združbo.

Osebna želja Bretta Ratnerja
Vključitev Romana Polanskega v ekipo filma Ful gas je bila "kaprica" režiserja Bretta Ratnerja. Polanski je namreč njegov najljubši igralec, zato si je zaželel, da v scenarij za tretji film "blagovne znamke" Ful gas vključijo posebej za Polanskega napisano vlogo. S Polanskim v filmu bo mednarodna pisanost policistov, ki se znajdejo na enem mestu še bolj pisana. Junaka iz prvih dveh filmov namreč predstavljata hongkonško in ameriško policijo, ki očitno kar dobro sodelujeta. Zdaj pa so jima na "glavo nakopali" nekooperativnega francoskega policista.

Snemanje seveda ne poteka v ZDA
Film so že začeli snemati. Delo poteka v Parizu, kjer živi Polanski. Morda so prizorišče snemanja v Pariz premaknili tudi zaradi Polanskega, ki tam živi in ki ne sme vstopiti na ozemlje Združenih držav. Pravzaprav sme, a v tem primeru mu grozi zaporna kazen. Leta 1978 ga je namreč ameriško sodišče na zaporno kazen obsodilo zaradi spolnih odnosov z mladoletnico. Ful gas 3 naj bi bil dokončan že sredi leta 2007, ko naj bi bila tudi premiera. Studio New Line pričakuje, da bo tudi tretji film nadaljeval uspeh prvih dveh, ki sta do danes samo s predvajanjem v kinu skupaj prislužila že prek 600 milijonov dolarjev.