Snemanje se je že začelo, kar pomeni, da Utrip ljubezni lahko v kinematografih pričakujemo naslednje leto. Foto: Mitja Ličen
Snemanje se je že začelo, kar pomeni, da Utrip ljubezni lahko v kinematografih pričakujemo naslednje leto. Foto: Mitja Ličen
Težko bi posneli film o raperjih brez kakega pravega raperja: in tako v projekt vstopi Zlatko. Foto: Mitja Ličen
Dokumentarec V letu hip hopa je ponudil kronološki pregled slovenske hip-hop scene "na vznemirljiv in avtentičen način. Pri tem enakovredno spoštuje pravila hip-hop žanra in filmske stroke, prav tako pa lokalni sceni omogoča identifikacijski moment v (ne samo) regionalnem kontekstu", je zapisala režija reškega festivala, ki ga je nagradil. Prav med snemanjem tega filma so se Petkoviću začenjale utrinjati ideje za igran projekt, ki bi prav tako inkorporiral rapersko kulturo. Foto: Mitja Ličen

Utrip ljubezni bo, kot napoveduje njegova ekipa, "zabavna ljubezenska zgodba raperja in violinistke", ki obenem tudi kritično tematizira slovensko družbo in išče pot do svetle prihodnosti za celotno generacijo.

Glavna igralca sta znana hrvaška igralka Judita Franković in član ansambla MGL-ja, Jernej Gašperin, za katerega bo to prva glavna vloga v celovečercu. S svojo pojavnostjo bodo film v stranski vlogi popestril še Zlatan Čordić – Zlatko ter plejada, kot obljubljajo, znanih slovenskih raperjev, igralcev in javnih osebnosti (Jožica Avbelj, Sašo Klančnik, Franci Kek, Boštjan Gorenc - Pižama, Dalaj Eegol in drugi.)

Filmska ekipa z glavnim producentom Frenkom Celarcem na čelu bo do konca avgusta snemala na različnih lokacijah v Ljubljani. Produkcijo filma podpisujejo Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem in Pakt Media. Direktor fotografije je Marko Brdar.

Ljubezenske peripetije raperskega maserja
Bruno, Leon in Zlatko so ljubljanski mladeniči, ki ves svoj prosti čas preživljajo v klepanju rim in risanju grafitov. Bruno je honorarno zaposlen kot maser in je med strankami zelo priljubljen. Na zabavi spozna Nino, mlado študentko violine, ljubezenska iskra preskoči in traja vse do trenutka, ko Nina zaloti Bruna v kočljivem položaju s svojo mamo Kristino. Da bi Nini dokazal svojo ljubezen, bo moral Bruno onkraj tega, česar je po svojem mnenju sposoben ...

"Med snemanjem dokumentarnega filma V letu hip hopa je zorela ideja za igrani film, ki bi raziskoval krizo mladih v družbi in nestrpnost na eni strani, ter toleranco in kreativnost v glasbenem ustvarjanju na drugi strani," o genezi projekta pove Petković. "Ko sem v zgodbo vnesel še ekonomski element premožnejšega in revnejšega razreda, se mi je scenaristično razkrila ljubezenska zgodba z izrazito socialno noto, skozi katero lahko govorim o duhu časa na izrazito specifičen oz. svoj način."

V Zenici rojeni Boris Petkovič je najprej dokončal Višjo prometno šolo v Portorožu, šele nato pa se je lotil študija filmske režije na šoli EICAR v Parizu. Po diplomi je tam še tri leta poučeval, leta 2008 pa se je vrnil v Slovenijo, kjer je pognal ustvarjalne korenine.

Njegov predzadnji dokumentarec, V letu hip hopa, je gostoval na številnih mednarodnih festivalih (Toronto, Beograd, Prizren ...), bil nagrajen na mednarodnem festivalu DORF 2012 - Hrvaška, leta 2011 pa je bil po raziskavi Dnevnika tudi tretji najbolj gledan dokumentarni film v slovenski kinematografski distribuciji.