"V izjemno zadovoljstvo mi je, da bomo končno odprli naš kino v Ljubljani in s tem omogočili nepozabno izkušnjo vsem ljubiteljem filma v osrednji Sloveniji,” pravi Christof Papousek iz podjetja. Foto: Cineplexx

Direktor podjetja v Sloveniji Lucas Langhammer je prepričan, da bo Rudnik kmalu postal glavna točka vseh filmskih navdušencev.

Podjetje Cineplexx bo prihodnjo sredo odprlo sedmi kino v Sloveniji, in sicer v razširjenem nakupovalnem centru Supernova na Rudniku. Imel bo sedem kinodvoran s skupno zmogljivostjo 1357 sedežev, predprodaja vstopnic pa se bo začela danes.

Naložba je po besedah Langhammerja stala 5,2 milijona evrov, vendar so v družbi prepričani, da se jim bo obrestovala. "Verjamemo, da bo Cineplexx Rudnik postal središče filmske zabave, druženja in preživljanja prostega časa," pravi Langhammer.

Odprtje kina v Ljubljani zanje predstavlja mejnik
V družbi so veseli, da so preživeli težko obdobje epidemije covida-19 in da jim je v tem času uspelo dokončati nov, moderen objekt. Kot je poudaril Langhammer, odprtje kina v Ljubljani zanje predstavlja mejnik, saj so zelo dolgo čakali na prihod v slovensko prestolnico. Cineplexx ima sicer v Sloveniji kinematografe že v Kranju, Kopru, Novem mestu, Mariboru, Celju in Murski Soboti.

"Več kot tretjina od skupno 1.357 sedežev bodo VIP-sedeži, med njimi tudi romantični sedeži za zaljubljence, ki gledalcem zagotavljajo zasebnost, VIP-usnjeni sedeži z dvojnimi počivalniki za roke in tudi prvovrstni, električno nastavljivi VIP DELUXE usnjeni sedeži, ki so jim dodane zasebne klubske mizice, počivalniki za noge in so širši ob običajnih, kar zagotavlja kar največ udobja," so zapisali. Foto: Cineplexx

V Cineplexxu bodo, kot napovedujejo, še naprej v živo predvajali tudi določene operne in baletne predstave ter koncerte, njihove dvorane pa bodo na voljo tudi za organizacijo zasebnih projekcij, gospodarskih srečanj in konferenc. Vendar ob tem poudarjajo, da njihova primarna dejavnost ostaja kinematografija.