Prizor iz filma Dežela La La. Foto: Kolosej
Prizor iz filma Dežela La La. Foto: Kolosej

Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Prihodnjo soboto prirejajo tudi prvi avtomobilski koncert v Sloveniji s skupino Tabu.

Sorodna novica Dežela La La

Letošnja sezona drive-in Kina Bežigrad je že tretja zapored, so sporočili iz Kina Bežigrad. Za zdaj je objavljen spored filmov za avtomobilske projekcije do konca maja, ki se bodo začenjale ob 21. uri. V petek bo velika platna zajel glasbeni film Bryana Singerja o skupini Queen Bohemian Rhapsody, v soboto sinhronizirana družinska komedija Jeffa Fowlerja Ježek Sonic, v nedeljo pa film Pobesneli Max: Cesta besa v režiji Georgea Millerja.

Sorodna novica Kino drive-in odslej v Ljubljani: nostalgija po ameriško

Tabu z dokumentarcem in koncertom
Prihodnji teden bodo na sporedu muzikal Briljantina, sinhronizirani film Minioni in korejski film Parazit. Sobotnemu koncertu skupine Tabu z začetkom ob 19. uri bo sledil dokumentarni film o pop-rockovski zasedbi z naslovom Zgodba za jutri. Koncert in filmska projekcija bosta za občinstvo brezplačna.

Po vzoru ameriških drive-in (avtomobilskih) kinematografov iz 60. let preteklega stoletja pripravljajo tudi spremljevalni program, ki bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in strežbo na kotalkah, so še sporočili organizatorji.

V zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, ki so se v času pandemije izkazali za junake, jim bodo do konca maja omogočili brezplačen vstop na vse projekcije drive-in. Obenem poudarjajo, da je tovrstni kino popolnoma varna oblika kina, saj med obiskovalci ni stikov, organizatorji pa bodo ob izvajanju dejavnosti sledili vsem preventivnim ukrepom, ki jih je predpisal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

V teh dneh se bodo postopoma odprle tudi kinodvorane, vsak kino znotraj mreže se bo sam odločil, kdaj bo znova zagnal svoje projektorje, je povedala predsednica Art kino mreže Slovenije Nina Ukmar. V kinu Kinodvor so napovedali, da bodo program objavili 26. maja, vrata pa bodo odprli 1. junija. Sicer v združenju še čakajo na potrditev smernic za varno delovanje kinematografske dejavnosti v času po epidemiji, ki so jih pripravili in poslali na ministrstvo za kulturo in NIJZ. Podobno se pričakuje tudi za druge kinematografe.

Sorodna novica Nocoj se bo v kinu drive-in zavrtel prvi pokarantenski film na velikem platnu

Iz Koloseja so sporočili, da bodo svoje kinodvorane v Koloseju na Šmartinski znova odprli prihodnji petek, 29. maja. Kot so zapisali, so v teh dneh vzpostavili stik z distributerji filmov in že snujejo filmski program za prihodnje tedne.

Med prvimi filmi, ki si jih bodo lahko obiskovalci v kinu ogledali, bodo novi film Craiga Zobela Lov, Kralj Staten Island v režiji Judda Apatowa in Visoka nota režiserke Nishe Ganatra. Na ogled pa bodo še drugi, tudi neodvisni filmi. Spored bodo kmalu objavljen tudi na spletni strani in družbenih omrežjih, so zapisali v Koloseju. Dodali so, da v duhu časa spremljajo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in sledijo vsem njegovim navodilom.