25 let starejši, a še vedno zelo šarmanten. Foto: EPA
25 let starejši, a še vedno zelo šarmanten. Foto: EPA
George Lucas in Steven Spielberg
Uspešna hollywoodska filmarja sta spet združila moči. Foto: EPA

Lucas, sicer tudi režiser spektakla Vojna zvezd, je razkril še, da bo v filmu spet zaigral Harrison Ford, zvezdnik prvih treh pustolovskih filmov o Indiani Jonesu, o zapletu pa ni želel razkriti (skoraj) nič, a napovedal, da bo najnovejša akcijska dogodivščina "karakterna študija" z "zelo zanimivimi skrivnostmi". Pravi, da bo film, scenarij zanj sta te dni dokončala z režiserjem Stevenom Spelbergom, "fantastičen, najboljši do zdaj". Točne lokacije snemanja še niso znane, Lucas pa je povedal, da bo vsaj del filma posnet v Los Angelesu.

Indiana se vrača po skoraj 20 letih
Na filmskem festivalu v Rimu oktobra letos je 64-letni Ford povedal, da se veseli ponovnega sodelovanja z Lucasom in Spilbergom, in da je "v formi za nadaljevanje" kljub "visoki" starosti.

Indiano Jonesa je upodobil v filmih Iskalci izgubljenega zaklada iz leta 1981, Indiana Jones in tempelj usode iz leta 1984 in Indiana Jones in zadnji križarski pohod iz leta 1989. Tudi Lucas Forda kar ni mogel prehvaliti in mu polaskal z izjavo, da je tisto, kar omogoča Indiani, da deluje tako dobro, predvsem Harrisonov šarm.

Četrti del sage o Indianu Jonesu, ki naj bi v kina prišel maja leta 2008, je več scenaristov pripravljalo več kot desetletje, do konca pa sta scenarij "izpilila" prav Lucas in Spielberg.