Razstavišče, poimenovano Mlade arkade, stoji na zunanjih arkadah pred galerijo, prva bo v njem razstavljala mlada umetnica Tara Rubinič.

Tara Rubinič je pripravila razstavo z naslovom Zemlja in Luna si posojata Sonce – Življenje in Smrt si delita oder. Uradno odprtje razstave in s tem tudi razstavišča Mlade arkade bo danes ob 18. uri.

V tem razstavišču bodo predstavljali dela mladih umetnikov do 29. leta starosti. "Mladi umetniki bodo tako dobili priložnost, da se predstavijo in so na ogled tudi v zunanjem javnem prostoru Kulturne četrti Židovska," poročajo iz MKC-ja Maribor.

Tara Rubinić (2004) je vizualna umetnica mlajše generacije, ki se še uveljavlja v svetu umetnosti in je študentka na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Risala in ustvarjala je že od otroštva, vendar se je šele med pandemijo covida-19 slikanju in ustvarjanju poglobljeno posvetila in zelo hitro napredovala ter razvila svoj slog. Takrat se je tudi udeležila kratkega mentorstva za začetnike v Ravnikar Gallery Spaceu. Prejela je že nekaj nagrad, med drugim poleti 2020 na natečaju Zine Vitrine z zinom Otrok Deček Dom, v letu 2023 pa je prejela nagrado Mladi na Ex Tempore v Piranu.

Na razstavi na Mladih arkadah se predstavlja z dvema deloma, v katerih obravnava naravna nasprotja, kot sta plima in oseka; noč in dan; rojstvo in smrt; grajenje in rušenje. Kljub močnim kontrastom v naravi življenje ni črno-belo in se vse med seboj povezuje in dopolnjuje.