Takole nas je v Kijevu zastopal Omar Naber. Foto: EPA
Takole nas je v Kijevu zastopal Omar Naber. Foto: EPA
Helena Paparizou je v Kijevu zapela My Number One
Letos je evrovizijski Olimp osvojila Helena Paparizou. Foto: EPA

Čim več glasov bodo skušali zbrati Alenka Godec (s skladbo Hočem stran), Ylenia (Hokus pokus), Saša Lendero (Mandoline), Katrinas (Najdi me), Nuška Drašček (Nora sem, da te ljubim), Rebeka Dremelj in Domen Kumer (Noro se ujameva), Monika Pučelj (Ostani z mano), Anžej Dežan (Plan B), Atomik harmonik (Polkaholik), Andraž Hribar (Rapad tepe ipi mapam), Natalija Verboten (SOS), Sergeja (Tu da du), Maja Slatinšek (Vihar) in Marijan Novina (V mojih dlaneh).

Kdo je v čakalnici?
Če bo kdo od štirinajstih izvajalcev odpovedal sodelovanje, bodo izpraznjena mesta zasedli štirje čakajoči glasbeniki. Tako imajo možnost, da se bodo na predizboru lahko predstavili javnosti in se borili za pot v Grčijo, še - v tem vrstnem redu - Peter Januš (Pridi na oblak), Diona Dim (Lom Vetra), Sanja Grohar (Ognjeni ples), Turbo Angels (Daj, daj, daj).

Izbirali so med 107 skladbami
Na razpis za izbor skladb, ki se bodo potegovale za karte v Grčijo, so glasbeni ustvarjalci poslali 107 skladb, izvajalec, ki bo zbral največ glasov, pa bo kot slovenski predstavnik na Evrosongu nasledil Omarja Naberja. Ta je s skladbo Stop letos v Ukrajini zasedel dvanajsto mesto in se ni uvrstil v veliki finale, v katerem je s pesmijo My Number One zmagala grška pevka Helena Paparizou in tako organizacijo naslednjega izbora najlepše evropske popevke priborila Grčiji.