Glasbeniki SF trenutno vadijo doma. Foto: BoBo
Glasbeniki SF trenutno vadijo doma. Foto: BoBo

Prvi koncert je potekal danes, na njem je Godalni sekstet SF v živo prek spletne strani izvedel dela Mozarta in Beethovna.

"V Slovenski filharmoniji obžalujemo, da v tej sezoni ne moremo izvesti zadnjih skrbno načrtovanih koncertov. Zato smo za vas pripravili abonma koncertov komorne glasbe, ki jih bodo članice in člani Zbora in Orkestra Slovenske filharmonije izvedli v dvorani Marjana Kozine brez navzočnosti občinstva. Ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom boste lahko prek filharmonične spletne strani v živo spremljali vseh 20 komornih koncertov," so zapisali na spletni strani.

Tudi matinejski družinski koncerti
Kot je mogoče razbrati s programa, bodo na koncertih nastopile posamične sekcije orkestra, zbor in nekateri gosti. Glasbeniki trenutno vadijo doma, pripravljajo pa se tudi na matinejske družinske koncerte, ki jih bodo do konca sezone prav tako izvedli v prenosu prek spleta.

Sorodna novica Darko Brlek: "To je prireditev, to niso niti protesti niti zbiranje politične stranke"

V. d. direktorja Matej Šarc pravi, da bodo na ta način končali letošnjo abonmajsko sezono, ki bi jo sicer sklenili prihodnji teden skupaj s pianistko Dubravko Tomšič Srebotnjak, ki bi se ob svojem 80. življenjskem jubileju in 75-letnici koncertne poti poslovila od abonmajskega občinstva. Načrtov za ta koncert po njegovih besedah niso opustili. Želijo pa ga izvesti na način, kot si ga umetnica zasluži, zato bo morda prišel na vrsto v prihodnji sezoni.

Bodo pa filharmoniki po njegovih besedah do konca sezone morda nastopili še na dveh koncertih v okviru Ljubljana festivala, saj njegov direktor in umetniški vodja Darko Brlek vztraja, da bo festival kljub trenutni nedorečenosti zaradi epidemije tudi v letošnjem poletju obogatil slovensko prestolnico.

Abonma bo potekal do 10. julija.