Skupina iz Londona je vplivala na razvoj podzvrsti metala. Foto: EPA
Skupina iz Londona je vplivala na razvoj podzvrsti metala. Foto: EPA
Steve Harris
Basist pravi, da je večina pesmi za album že napisana. Foto: EPA
Koncert Iron Maiden v Nemčiji
Basist Steve Harris obljublja spektakel. Foto: EPA

Člani skupine Iron Maiden se nameravajo na pot po britanskih in irskih glasbenih odrih odpraviti konec letošnjega leta, prvi izmed osmih koncertov pa bo predvidoma 11. decembra v Cardiffu.

Uvod v Cardiffu, konec v Londonu
Basist skupine Steve Harris je povedal, da so večino pesmi za novi studijski album že napisali, zdaj pa se bodo lotili še njihovega snemanja. Pri tem jim bo pomagal uveljavljeni producent Kevin Shirley, zaradi česar so fantje prepričani, da bodo ustvarili odličen album.

Harris se rad pohvali tudi z odzivom oboževalcev na novico o turneji, ki je presenetljivo velik. Prav svojim oboževalcem skupina obljublja velik spektakel, veselijo pa se tudi ponovnega igranja v živo. Iron Maiden bodo poleg Cardiffa decembra letos zaigrali še v Birminghamu, Manchestru, Glasgowu, Newcastlu, Sheffieldu, Dublinu, veliki konec britanske in irske turneje pa bo v britanski prestolnici Londonu.

Album naj bi izšel septembra
Najnovejši album Brucea Dickinsona, Dava Murraya, Adriana Smitha, Janicka Gersa, Steva Harrisa in Nicka McBraina, ki še nima imena, naj bi izšel septembra letos, to pa bo za britansko težkometalno skupino iz vzhodnega Londona, ki je s svojo glasbo vplivala na razvoj številnih podzvrsti težkega metala, štirinajsti studijski album. Poleg tega so izdali tudi štiri kompilacije najboljših singlov in devet albumov s posnetki s koncertov.