Foto: Damjan Končar
Foto: Damjan Končar
Foto: The Stroymachine
Foto: The Stroymachine

Naslov albuma, ki ga bodo predstavili danes ob 21.00, združuje pojma renesansa in resonanca, v čemer je zajeto obdobje raziskovanja novih glasbenih zmožnosti, ki mu je zasedba zapisana ob zvočnem uporu proti ustaljenim formam.

Kljub preobrazbi jedro zasedbe The Stroymachine ostaja gosta industrijska perkusivnost, premik naprej od zvočne preteklosti pa se v albumu odraža v kompleksnih harmonijah in polifonijah ter vključevanju vokala in zvočnih tekstur iz vsakdanjega okolja. Nov album se spogleduje s plesnimi klubskimi žanri, kot sta tehno in trance, v to vključi freejazzovske izbruhe, pa tudi elemente noisa, duba, rocka in ambientalne glasbe. Prinašajo unikatno in čutno glasbo z mogočnimi izbruhi trobil in zvenom industrijskega dona.

Foto: Nace Zavrl
Foto: Nace Zavrl

Na ta način ustvarjajo raznolike zvočne krajine, ki se izmikajo natančni žanrski opredelitvi. Izvajajo jih na iz odpadnih materialov v domači garaži izumljenih glasbilih, po katerem zasedbo najbolj poznamo. Ostajajo torej zvesti pristopu "naredi sam", ne le pri izdelavi inštrumentov, ampak so tudi celoten album posneli v lastni režiji.