Foto:
Foto:
Alya je nominirana v dveh kategorijah, za največkrat predvajano skladbo in za najboljšo rock skladbo.
Glasbeni uredniki so bili lani najbolj navdušeni nad skladbo Napoj skupine Siddharta.

Nagrade bodo podelili v treh kategorijah - najboljša pop in rock skladba ter največkrat izvajana skladba. Razglasili pa bodo tudi hit leta, ki ga bodo izbrali poslušalci vseh sodelujočih radijskih postaj. Teh je letos 53.

V ožji izbor se je uvrstilo dvet skladb
V vseh treh kategorijah je devet nominirancev. Za najboljšo rock skladbo se s po dvema skladbama potegujejo Alya (Alya in Fluid), Dan-D (Čas, Plešeš) Tabu (Greh, V soju luči) in Siddharta (Ring, T.H.O.R.), z eno pa Šank Rock (Delam, kar paše mi).

Trkaj kar z dvema
Nominiranci za najboljšo pop skladbo pa so Trkaj z dvema skladbama (Dihi z mano, Vse, kar 'mam), ki se bori s skupinami Posodi mi jurja (Hvala ti mala), Kingston (Luna nad obalo), Leeloojamais (Ne zameri mi), Avia band & Jasmina Cafnik & Dare (Sava šumi) ter Majo Slatinšek (Slovo brez mej), Anjo Rupel (Vse) in 6 pack Čukurjem (No. 1 žena).

Koga imajo poslušalci najraje?
Finalisti med največkrat predvajanimi skladbami pa so Bepop (Komaj čakam), Kingston (Luna nad obalo), Leeloojamais (Ne zameri mi), Avia band & Jasmina Cafnik & Dare (Sava šumi) ter Platin (Stay Forever).

Lanski zmagovalci
Na lanskem prvem Slovenskem radijskem festivalu je nagrado za hit leta po izboru občinstva prejela skupina Tabu za skladbo Divje. Srf za največkrat predvajanjo glasbo pa je šel v roke pevke Karmen Stavec za skladbo Lep poletni dan. Srf po izboru glasbenih urednikov je pripadel Shiddarti za pesem Napoj.