Uroš Perić je s svojim programom A Tribute to Ray Charles do zdaj razgrel občinstvo na treh celinah, poleg Evrope ga je pot zanesla v ZDA in na sever Afrike. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Perić je s svojim programom A Tribute to Ray Charles do zdaj razgrel občinstvo na treh celinah, poleg Evrope ga je pot zanesla v ZDA in na sever Afrike. Foto: MMC RTV SLO
Oto Pestner
Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je del glasbenega prizorišča že skoraj štiri desetletja. Foto: MMC RTV SLO
Rayeva hči Perića odkrila na spletu

V Plečnikovem letnem gledališču sredi Ljubljane sta melodije teh dveh glasbenih velikanov 20. stoletja občinstvu približala Oto Pestner in Uroš Perić. Prvi se je v vlogi "kralja rock'n'rolla" Elvisa poklonil svojemu velikemu idolu, ki ga spremlja še od mladih let, drugi pa je prepričal kot "genij soula", odlični pianist in pevec Ray - z interpretacijo njegove glasbe Perić navdušuje občinstvo po vsem svetu.

Navdušen aplavz občinstva
Tako smo med drugimi uspešnicami slišali tudi Presleyjevi Are You Lonesome Tonight in Heartbreak Hotel, pa Charlesovo I Got a Woman ... Razprodane Križanke so navdušeno ploskale. Tako Pestner kot Perić sta dokazala, da jima med slovenskimi izvajalci na njunem področju ni para. Še posebej mlajši glasbenik je z glasom in obvladovanjem klavirja na trenutke občinstvo prepričal, da poslušajo "izvirnega" Raya.

Pevska mojstra je na odru spremljal Big Band RTV Slovenija pod umetniškim vodstvom Lojzeta Kranjčana. V drugi polovici koncerta je kot posebna gostja večera na oder stopila tudi hčerka slavnega Raya Charlesa: Sheila Raye Charles, ki se je že v zgodnji mladosti srečala z gospelom in bila kot najmlajša učenka v zgodovini akademije sprejeta na priznano Allard Academy v LA-ju. Svoje mesto je našla v akustičnem džezu in je večkrat nagrajena in mednarodno priznana pevka ter tekstopiska. Kri le ni voda!
Poleg dveh duetov s Perićem je pevka na odru Križank predstavila tudi svojo skladbo Behind the Shades, ki govori o njenem slavnem očetu. Koncert so po treh dodatkih Oto, Uroš in Sheila končali skupaj – s skladbo What'd I say.

Najbrž je odveč dodati, da so si glasbeniki po koncu koncerta prislužili glasne ovacije občinstva ...

A. K.

Nekaj utrinkov s koncerta si oglejte v spodnji fotogaleriji:

Rayeva hči Perića odkrila na spletu