Godalni koncert bo na spletu odmeval danes ob 18. uri. Foto: Festival Ljubljana
Godalni koncert bo na spletu odmeval danes ob 18. uri. Foto: Festival Ljubljana

Popoldneve bodo popestrili z glasbo, ki jo bo mogoče spremljati prek spleta, natančneje na Facebook profilu festivala. Zvrstili se bodo trije sklopi koncertov – godalni, klavirski in pihalni.

Prvi koncert v ciklu, godalni, bo na sporedu danes ob 18. uri, so sporočili organizatorji. Nastopili bodo violinistka Ana Mezgec, Gaja Ana Zvonar na violi in violončelistki ter violončelista Vita Peterlin, Katarina Leskovar, Bernardo Brizani in Peter Kaiser. Mladi glasbeniki bodo izvedli dela skladateljev P. Casalsa, J. S. Bacha, R. Hugueta y Tagella, N. Paganinija, J. Dall'Abaca, G. Kurtaga, G. Cassada in A. Rolle.

Slovenski glasbeni dnevi so prestavljeni
Od 15. do 23. aprila naj bi sicer pod okriljem Festivala Ljubljana potekali 35. Slovenski glasbeni dnevi, a so jih zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prestavili. Prav tako so odpovedali vse koncerte mednarodnega cikla Mladi virtuozi, ki so bili napovedani v marcu in aprilu. Ob tem so zapisali, da bodo o nadomestnih terminih vseh dogodkov sporočali sproti.

Sorodna novica Umrl je Krzysztof Penderecki, eden najvplivnejših skladateljev 20. stoletja

Sporočajo tudi, da je orkester filharmonije iz Hangzhoua, s katerim so nameravali skleniti 68. Ljubljana Festival, odpovedal gostovanja po različnih svetovnih prizoriščih, med drugim tudi koncert na letošnjem Ljubljana Festivalu.

V preteklih izvedbah festivala, ki v prestolnico vsako leto pripelje velika svetovna glasbena imena, so med drugim kar petkrat gostili Krzysztofa Pendereckega, enega najpomembnejših skladateljev zadnjih desetletij. Pri festivalu so slovitega poljskega skladatelja in dirigenta, ki je umrl prejšnji teden, označili kot velikega prijatelja.