Foto:
Foto:

Nuša je Slovenijo na izboru za pesem Sredozemlja predstavljala s skladbo Devil, za katero sta aranžma prispevala Boštjan Grabnar in Matjaž Vlašič, ki je napisal tudi glasbo, besedilo pa Lucienne Lončina. Nuša se je za naslov najlepše pesmi potegovala s še 15 nastopajočimi iz sredozemskih držav.

Lani je slavila Turčija
Festival, ki poteka pod geslom Glasba združuje mir in prijateljstvo, so v Turčiji prvič pripravili pred dvema letoma. V Antalyo je takrat potovala Jadranka Juras in med devetimi sodelujoči zasedla 4. mesto. Že lani so na festivalu prepevali glasbeniki iz 14 držav, žirijo pa je prepričal domači pevec Sedat Yuce s pesmijo Till When. Slovenijo je lani zastopala Tinkara Kovač in se s pesmijo Reason Why uvrstila na 5. mesto.

Nuša prepričala Turke
Na letošnjem 3. izboru Megahit so nastopili predstavniki Izraela, Španije, Turčije, Francije, Portugalske, Italije, Maljte, Libanona, Grčije, Egipta, Hrvaške (Goran Karan in Ivana Banfić), Srbije in Črne gore (Madame Pianko in Franco Masi), Bosne in Hercegovine (Nermin Puškar) ter Slovenije. Program na velikem stadionu Fethiye sta pred 10.000 gledalci povezovala francoska pevka Victor Lazlo ter ustanovitelj in predsednik festivala Serhat Hacipasalioglu.

Slovenija pa je v Turčijo poslala še enega svoje predstavnika. Med člani strokovne žirije je namreč sedel Aleš Matko.