Pogreb velikega Pavarottija v Modeni. Foto: EPA
Pogreb velikega Pavarottija v Modeni. Foto: EPA
Nicoletta Mantovani
Žalujoča mlada vdova Nicoletta Mantovani, ki naj bi podedovala večino Pavarottijevega premoženja. Foto: EPA

Tako je vsaj v intervjuju v dnevniku Il Resto del Carlino zatrdila Anna Maria Bernini, odvetnica druge žene Luciana Pavarottija, Nicolette Mantovani, ki je od pokojnega soproga mlajša 34 let. Dodala je: "Nicoletta in tri hčere (iz tenorjevega prvega zakona) so v prijateljskih odnosih. Prav ta ljubeč odnos je omogočil najboljši mogoč izid pogajanj o premoženju."

Koliko je imel pod palcem Pavarotti?
Po italijanskih medijih že nekaj časa krožijo govorice, da so bile iz Pavarottijeve oporoke, napisane okoli šest tednov pred njegovo smrtjo 6. septembra lani (umrl je star 71 let zaradi raka trebušne slinavke), hčere iz njegovega prvega, 35 let trajajočega zakona, izključene iz pravic do ameriškega skrbniškega sklada, vrednega okoli 15 milijonov evrov, ki zajema tri stanovanja v New Yorku in drugo lastnino. Med drugim tudi dragoceno sliko Henrija Mattisa, ki naj bi jo zapustil Mantovanijevi, s katero se je poročil leta 2003 in imel z njo hčerko, zdaj staro pet let.

Po drugi teoriji naj bi Pavarotti zapustil dve oporoki: v eni naj bi njegovo premoženje razdelili po italijanskem zakonu, torej pol Mantovanijevi, pol hčeram, v drugi pa naj bi vse ameriško premoženje zapustil Mantovanijevi. O ameriški lastnini pa v omenjenem pogovoru odvetnica Mantovanijeve ni govorila.

Ocene o Pavarottijevem premoženju so zelo različne: italijanski mediji mu pripisujejo od 30 do 200 milijonov evrov. Oktobra lani pa je dnevnik La Repubblica poročal celo, da je imel v času smrti "veliki Luciano" 18 milijonov evrov dolga.