Kako bodo organizatorji pomirili razočarane imetnike vstopnic? Foto: EPA
Kako bodo organizatorji pomirili razočarane imetnike vstopnic? Foto: EPA
Tudi po 15-letnem oddihu imajo Bijelo dugme tudi na Hrvaškem še vedno številne oboževalce. Foto: RTV SLO
Organizatorji zagrebškega koncerta so napovedali odlično pripravljen spektakel. Foto: EPA

Že dan pred koncertom je bilo ozračje napeto ne le zaradi pričakovanja nastopa, ampak tudi zaradi "zmede" z vstopnicami. Organizatorji so v prodajo za koncert na maksimirskem stadionu, ki sprejme 60.000 ljudi, poslali 51.500 vstopnic, še 15.000 pa jih je prejel glavni pokrovitelj koncerta Coca-Cola. Skupaj naj bi torej kar več kot 70.000 ljudi pri sebi imelo vstopnico za koncert skupine, v kateri je ledino svoje glasbene kariere oral Goran Bregović.

Več kot tisoč varuhov reda in miru
Zagrebška policija - na koncertu bo za red skrbelo 600 policistov in 741 redarjev - je sporočila, da bodo vse vhode na prizorišče koncerta zaprli takoj, ko bo na stadionu 60.000 ljudi, ne glede na to, ali bodo pred vrati ostali tudi ljudje z vstopnicami. Organizatorji so težavam s številom vstopnic navkljub napovedali spektakularen koncert, tak, kot ga v Zagrebu še ni bilo.

Vrata se odpro ob 16.00
41 vhodov na največji zagrebški stadion bo vrata odprlo ob 16.00, vsak od obiskovalcev pa bo moral prestati dva ali tre preglede osebne prtljage. Na stadion namreč ne bodo spustili nikogar, ki bo po presoji redarjev preveč pijan ali pa bo pri sebi imel alkoholne pijače, odvzeli pa bodo tudi vse predmete, ki bi bili lahko nevarni za druge ljubitelje glasbe Bijelega dugma, nahrbtnike, dežnike in pirotehnične naprave.

Za konec še v Beograd
Prvi koncert "združitvene" turneje - Goran Bregović je skupino zaradi nesporazumov med člani razpustil pred 15 leti - je bil velik uspeh in prava čustvena bomba, saj so Bijelo dugme nastopili pred 45.000 prebivalci svojega rodnega mesta in oboževalci, ki so pripotovali iz nekdanjih jugoslovanskih republik. Po nastopu v Zagrebu bodo Bijelo dugme odšli na 5-dnevni počitek, 28. 6. pa jih čaka še sklepni koncert miniturneje v Beogradu.