Rade Šerbedžija, sloviti filmski in gledališki ustvarjalec, glasbenik, pesnik in profesor, je na lanskem triurnem koncertu v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski predstavljal zadnji studijski album Vrijeme je, draga, vrijeme. Foto: BoBo
Rade Šerbedžija, sloviti filmski in gledališki ustvarjalec, glasbenik, pesnik in profesor, je na lanskem triurnem koncertu v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski predstavljal zadnji studijski album Vrijeme je, draga, vrijeme. Foto: BoBo

Album, ki sledi Šerbedžijevim prejšnjim šestim odmevnim izdelkom, prinaša 26 pesmi, ob njem pa je izšel tudi DVD s koncertnimi posnetki. Izšel pa je še nov videospot Ne daj se Ines s Šerbedžijo in Dedićem na klavirju.

Na prvi zgoščenki novega albuma so pesmi, ki jih je izvedel Šerbedžija s skupino Zapadni kolodvor in v družbi številnih gostov, na drugi pa so pesmi, ki jih je zapel Dedić z omenjeno zasedbo. Na drugi zgoščenki sta tudi dueta s Šerbedžijo in poezija, ki jo je recitiral Dedić. DVD prinaša posnetek celotnega koncerta, pod režijo katerega se je podpisal Marko Zeljković.

Posnetek triurnega koncerta
Interpretacijo Rada Šerbedžije, ki bo poleti praznoval 70. rojstni dan, bi lahko označili kot šanson, ki se v skladbah prepleta z različno glasbeno motiviko. Sloviti filmski in gledališki ustvarjalec, glasbenik, pesnik in profesor je na triurnem koncertu v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski predstavljal zadnji studijski album Vrijeme je, draga, vrijeme je, s katerega je odigral številne pesmi, ob tem pa je bila v ozadju videoprojekcija iz njegovih starih filmov in videospotov.

Kot poseben gost koncerta je na oder stopil legendarni Arsen Dedić, njegov dolgoletni prijatelj. Dedić je takrat še zadnjič s svojim neomajnim smislom za humor, anekdotami, poezijo in svojimi največjimi klasikami nastopil s Šerbedžijo.

Nastopila sta tudi Jure Ivanušič in Milica Šerbedžija, ki je presenetila z vokalno interpretacijo svoje pesmi I Thought in v duetu z očetom v pesmi Moon River. Gost večera je bil tudi Saša Lošić, ki je enoglasno z občinstvom odpel uspešnico Bolje biti pijan nego star, zasedbi Zapadni kolodvor pa sta se pridružila še Radetov sin Danilo Šerbedžija na kitari in Belma Alić na violončelu.

V Ljubljani spet marca
Šerbedžija se bo po tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu v Ljubljano ponovno vrnil marca, ko bo s koncertom ob dnevu žena poleg svojega opusa predstavil tudi nekaj svoje proze in poezije. Ob tej priložnosti se mu bo na odru pridružil Lošić.