Nemški vokalni sestav Singer Pur je že v preteklosti nastopil v Sloveniji. Foto: Europa Cantat
Nemški vokalni sestav Singer Pur je že v preteklosti nastopil v Sloveniji. Foto: Europa Cantat

Singer Pur so sopranistka Claudia Reinhard, tenoristi Christian Meister, Markus Zapp in Manuel Warwitz ter baritonista Jakob Steiner in Marcus Schmidl.

Prenosu nastopa Singer Pur lahko prisluhnete drevi ob 19. uri na 3. programu Radia Slovenija - programu Ars.

Gre za vokalni sestav, ki pravi zase, da nima slogovnih zadržkov in izvaja vse, kar se izvesti da. Njihova nekoliko nenavadna kombinacija soprana, treh tenorjev, baritona in basa se je izkazala za uspešno, saj so čez leta prejeli več priznanj, nekatera tudi za svoje izdaje.

Tudi dela Jakoba Petelina Gallusa
Programska vodja letošnjega festivala Europa Cantat Mihaela Jagodic poudarja, da gre za eno največkrat nagrajevanih vokalnih zasedb. Za Radio Slovenija je povedala še, da "so prejeli okoli 30 nagrad za svoje posnetke, tudi za zelo znano zgoščenko s posnetki našega renesančnega skladatelja Jacobusa Gallusa. Posebnost je tudi to, da ne pridejo prvič v Ljubljano, tako da imajo tudi že svoje občinstvo tukaj, ki se rado udeležuje njihovih koncertov."

Ansambel bo svoj nastop, naslovljen Singer Pur: Med vrtinci, izvedel ob 17. in 19. uri v Slovenski filharmoniji. Ob 19. uri mu lahko prisluhnete tudi v prenosu v živo na 3. programu Radia Slovenija – programu Ars.

Natančen program festivala
si lahko pogledate tukaj.

Mednarodni zborovski festival Europa Cantat, ki ga na vsake tri leta gosti druga evropska država, od sobote poteka v Ljubljani. Festival predstavlja tudi osrednje kulturno dogajanje, ki spremlja slovensko predsedovanje Svetu EU-ja. Festival je odprl glasbeni spektakel v Cankarjevem domu, ki ga je bilo mogoče v neposrednem prenosu spremljati tudi na RTV Slovenija.

Sicer pa si je mogoče v sklopu zborovskega festivala Europa Cantat na Jakopičevem sprehajališču še do 1. avgusta ogledati razstavo Zborovska fotopromenada. Poleg razstavljenih fotografij o zborovski glasbi v galeriji na prostem so vse druge fotografije, ki so prispele na natečaj za razstavo, na ogled na festivalski spletni strani.