Prvi je za mikrofon stopil Vanja Vardjan, ki je predstavil projekt Ema 2006. Foto: RTV SLO
Prvi je za mikrofon stopil Vanja Vardjan, ki je predstavil projekt Ema 2006. Foto: RTV SLO
Helena B.
Tudi voditeljica je izžrebala eno kroglico. Foto: RTV SLO
Nuška Drašček
Videti je zadovoljna z žrebom ... Foto: RTV SLO

Prva bo na oder studia 1 Televizije Slovenija stopila Nuška Drašček, po vrsti pa ji bodo sledili še Natalija Verboten, Rebeka Dremelj in Domen Kumer, Sergeja, Saša Lendero, Andraž Hribar, Marijan Novina, Atomik Harmonik, Maja Slatinšek, Ylenia Zobec, Anžej Dežan, Katrinas, Monika Pučelj in Alenka Godec. Voditelj izbora ostaja skrivnost, znano pa je že, da bo pri ocenjevanju nastopajočih sodelovala tudi strokovna žirija, ki bo pri odločitvi imela tretjinski delež.

Žreb je vodila Helena B.
Zaporedne številke so nastopajoči sami izžrebali na posebni predstavitvi, ki je potekala v studiu 1 TVS. Letos je bil žreb zasnovan tudi precej bolj zabavno kot pretekla leta, saj ga je vodila Helena B., ki jo kot prvo damo slovenske estrade lahko slišimo v oddaji Hribar. Ta je imela vrsto šaljivih komentarjev za vsakega nastopajočega, sama pa je s pomočjo Janija Pavca izžrebala zaporedno številko nastopa Andraža Hribarja, ki se zaradi bolezni žreba ni mogel udeležiti.

Žirija je 14 nastopajočih izbrala med 107 skladbami, ki so jih njihovi ustvarjalci prijavili na razpis za Emo 2006. Vanja Vardjan, odgovorni urednik športno-razvedrilnega programa TV Slovenija, pa je poudaril, da so bila merila za izbiro nekoliko drugačna kot za Slovensko popevko, kjer je na prvem mestu kakovost, medtem ko sta pri izboru nastopajočih za Emo pomembno vlogo imela tudi priljubljenost izvajalca in žanrska obarvanost glasbe. Zato so bili v žiriji tudi glasbeni strokovnjaki (Jaka Pucihar, Rok Lopatič, Jernej Vene), poznavalci Evrovizijske popevke (Mitja Ciuha) in tv-šova (Mario Galunič).

29. januarja bomo slišali:
1. Nora sem, da te ljubim (Nuška Drašček)
2. SOS (Natalija Verboten)
3. Noro se ujameva (Rebeka Dremelj in Domen Kumer)
4. Tu da du (Sergeja)
5. Mandoline (Saša Lendero)
6. Rapad tepe ipi mapam (Andraž Hribar)
7. V mojih dlaneh (Marijan Novina)
8. Polkaholik (Atomik Harmonik)
9. Vihar (Maja Slatinšek)
10. Hokus pokus (Ylenia Zobec)
11. Plan B (Anžej Dežan)
12. Najdi me (Katrinas)
13. Ostani z mano (Monika Pučelj)
14. Hočem stran (Alenka Godec)