Foto:
Foto:
Alenka Godec, nagrajenka strokovne žirije.

Na drugo mesto se je uvrstil Rok Kosmač (Biser v očeh), na tretje mesto pa Peter Januš (Bela barka). Nagrade pa je podelila tudi strokovna žirija. Ta je za najboljšo skladbo v celoti izbrala V dobrem in slabem, ki jo je izvedla Alenka Godec. Alenka Godec je dobila tudi nagrado za najboljšo izvedbo in celostno podobo.

Nagrado za najboljšo melodijo je žirija prisodila Roku Kosmaču, za najboljšo priredbo skladbi Iz orbite (Maja Slatinšek), za najboljše besedilo je bil nagrajen Drago Mislej Mef za skladbo Z mano ti ne gre.

Dva polfinalna izbora
Na finalnem večeru, ki ga je vodil Jernej Kuntner, se je predstavilo 14 glasbenikov. Te so na dveh
predfinalnih izborih med 28 nastopajočimi izbrali obiskovalci prireditve in gledalci prek telefonskega glasovanja. Na prvem polfinalu, ki ga je vodila Rebeka Dremelj, so se v finale uvrstili Peter Januš, Atomik Harmonik, Slavko Ivančič, Diona Dim, Tjaša Pustotnik, Ylenia Zobec in Billy's Private Parking. Na petkovem polfinalu, ki ga je vodil Stojan Auer, pa so obiskovalce in žirijo prepričali Rok Kosmač, Alenka Godec, Domen Kumer, Frajkinclarji, Maja Slatinšek, Malibu in Botri.

Večer so popestrili znani glasbeni gostje
Poleg tekmovalcev so v finalnem večeru na oder stopili tudi znani glasbeni gostje, med njimi Tereza Kesovija, Nina Badrić, Pika Božič, Anja Rupel in Boris Novković, dogajanje pa je popestrila plesna skupina Brazil Tropical.

Sklepni 'mednarodni' večer
Štiridnevni glasbeni festival se bo v nedeljo končal z mednarodnim večerom pod vodstvom Ivane Šundov, na katerem bodo med drugimi nastopili tudi Karmen Stavec, Tony Cetinski, Davor Borno, Werner, Avia band in Kingstoni. Obiskovalci pa bodo prisluhnili tudi prvouvrščeni skladbi po mnenju občinstva in najboljši skladbi v celoti po mnenju strokovne žirije.

Letos 95 prijav
Žirija letošnjega festivala, ki ga z Avditorijem Portorož soorganizirajo Net TV, Dallas Records in Delo revije, je letos prejela 95 prijav.

Svoje mnenje o zmagovalcih in samem festivalu lahko sporočite na forumu slovenski turbo folk.