Borisa Pahorja je nemški javnosti predstavil tudi priznani časnik Frankfurter Allgemeine (FAZ). Foto: Arhiv Mohorjeve založbe
Borisa Pahorja je nemški javnosti predstavil tudi priznani časnik Frankfurter Allgemeine (FAZ). Foto: Arhiv Mohorjeve založbe

Avtor bo nastopil v okviru prireditve Dialog med Italijo in Slovenijo, ki jo skupaj organizirajo Inštitut za slavistiko in Inštitut za romanistiko na Univerzi v Hamburgu ter Italijanski kulturni inštitut. Dogodek bo moderiral Thomas Poiss, profesor na Univerzi Humboldt v Berlinu.

Pahor bo v Hamburgu predstavil zadnjih pet prevodov svojih del v nemščino, ki so izšla pri Mohorjevi založbi. Tema pogovora bo predvsem rdeča nit, ki povezuje vseh pet Pahorjevih romanov – dialog med Slovenci in Italijani. V pogovoru bodo osvetljeni pomembnejši vidiki tega dialoga tako iz zgodovinske kot iz sodobne perspektive.

Avtorji koncepta prireditve so Dagmar Bruss, Stephanie Neu, Marco Petris, Renata Sperandio in Monika Pemič, lektorica slovenskega jezika na Univerzi v Hamburgu.

Boris Pahor je septembra lani že gostoval v Berlinu, kjer je v organizaciji Internationales Literaturfestival Berlin in slovenskega veleposlaništva v Berlinu nastopil na dveh uspešnih dogodkih. Daljši članek o avtorju je ob tej priložnosti pripravil tudi največji nemški politični dnevnik Frankfurter Allgemeine (FAZ).