V Konzorciju lahko prelistate aktualno ponudbo književnosti za mlade in najmlajše. Foto: BoBo
V Konzorciju lahko prelistate aktualno ponudbo književnosti za mlade in najmlajše. Foto: BoBo
Na konferenci Knjige brez meja bodo slovenski in hrvaški strokovnjaki spregovorili o izvirni in prevodni otroški in mladinski literaturi. Foto: Mladinska knjiga
Začela se je Bologna po Bologni

bo v središču Hrvaška.

Do 23. maja bo razstavljenih več kot 450 knjig v hrvaškem, angleškem, italijanskem, francoskem, španskem in nemškem jeziku. Dežela v gosteh v Bologni je bila Hrvaška, zato ji bo tudi ljubljanska postavitev namenila več pozornosti.

V sklopu prodajne razstave letos prvič pripravljajo strokovno konferenco z mednarodno udeležbo. Na konferenci z naslovom Knjige brez meja, ki bo v organizaciji knjigarne Konzorcij in Mestne knjižnice Ljubljana potekala danes, na prvi dan razstave, bodo slovenski in hrvaški strokovnjaki spregovorili o izvirni in prevodni otroški in mladinski literaturi.

Na konferenci, ki je namenjena strokovni javnosti, knjižnicam, založnikom, urednikom, profesorjem, študentom in vsem, ki so povezani z otroško in mladinsko literaturo, bodo s svojimi prispevki sodelovali Tilka Jamnik, Dragica Haramija, Natalija Dragoja, Darja Lavrenčič Vrabec in Veronika Rot Gabrovec.

Konferenco bodo uvedli govori direktorice Mladinske knjige trgovin Ive Premerl, direktorice Mestne knjižnice Ljubljana Jelke Gazvoda in hrvaške veleposlanice Vesne Terzić, sklenila pa jo bo okrogla miza na temo založniškega pristopa k izboru prevodne in izvirne literature ter promocije izvirne literature v mednarodnem prostoru.

Poleg konference v okviru sejma v Konzorciju pripravljajo še strokovna vodenja in jezikovni delavnici za šolske in predšolske otroke, so sporočili organizatorji.

Začela se je Bologna po Bologni