Margaret Atwood je izdala že več kot 40 del leposlovja, poezije in esejistike. Foto: Reuters
Margaret Atwood je izdala že več kot 40 del leposlovja, poezije in esejistike. Foto: Reuters

Novico so danes sporočili iz kanadske založbe McClelland & Stewart.

Zbirka bo naslovljena Dearly, na prodajnih policah pa bo to jesen, poroča Canadian Press. Obenem bodo izdali še zvočno knjigo, ki bo izšla s tiskano izdajo 10. novembra.

Tudi o darilih in obnovitvi
Pri založbi pravijo, da bodo dolgoletni bralci in oboževalci Atwoodove v novih pesmih prepoznali njen značilni slog. Knjigo opisujejo kot meditacijo o "odsotnosti in koncih, staranju in retrospektivi, pa tudi o darilih in obnovitvi."

Lani je izšla njena knjiga Testamenti (The Testaments), nadaljevanje Dekline zgodbe, ki ga je napisala 34 let pozneje. V njem dogajanje poteka petnajst let po koncu prvega romana in se prav tako dogaja v Gileadu.

Roman Testamenti tudi v slovenščini
V Torontu živeča avtorica je za roman lani prejela – že drugo – prestižno britansko literarno nagrado booker. S knjigo se je tudi uvrstila na sezname največjih knjižnih uspešnic leta. Slovenska različica knjige Testamenti v prevodu Uroša Kalčiča je na policah naših knjigarn od decembra.

Margaret Atwood, katere knjige so prevedene v okoli 30 jezikov, se je rodila leta 1939. Za roman Slepi morilec je leta 2000 prejela svojo prvo nagrado booker. Leta 2017 je postala dobitnica kar dveh prestižnih mednarodnih nagrad – nagrade Franza Kafke in nagrade za mir združenja nemških založnikov in knjigotržcev.